Haberler

Vali Topaca'dan Derslik Müjdesi

Ankara Valisi Ercan Topaca katıldığı Öğretmen Abdullah İlkokulu'nun açılışında yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar dileyerek, "Bundan sonraki her ay ortalama bin-bin 500 arası yeni dersliği eğitim öğretime açacağız" dedi.

Ankara Valisi Ercan Topaca yenilenen Öğretmen Abdullah İlkokulu'nun açılışına katıldı. Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar dileyen Vali Topaca, "Sizleri çok sevdiğimizi bilmenizi istiyoruz. Cumhurbaşkanımızdan bakanlarımıza, devlet adamlarımıza kadar herkes sizleri seviyor. Sizlerin başarısı ve geleceğiniz için hep birlikte çalışıyoruz. Çünkü bu ülkenin geleceğini inşa edecek olan, gelecekteki bu ülkenin sorumluluğunu üstlenecek olan, ülkemizin, milletimizin refahını artıracak olan sizlersiniz. Sizlerin çok iyi yetişmesi gerekiyor bu sorumlulukları yerine getirebilmeniz için" ifadelerini kullandı.

" Ankara'da şu anda bunun gibi 365 tane okul yapılıyor"

Ankara'da şu an 365 tane okul yapıldığını kaydeden Vali Topaca konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunun toplam maliyeti 4,5 milyar lira civarında. 10 bin 500 - 11 bin arasında yeni derslik yapılıyor. Umarım bunun hakkını hepiniz vereceksiniz. Bunun hakkını nasıl vereceksiniz? Daha çok çalışarak, daha çok üreterek, daha çok düşünerek. Ülkemiz için ne yapabilirim sorusunu daima kendinize sorarak bu okulların, öğretmenlerinizin emeğinin hakkını, annelerinizin babalarınızın hakkını vereceksiniz. Bu aslında bir vatan borcudur. Bizler de aynı sizin gibi öğrenciydik. Sizler de 15-20 yıl sonra bu ülkenin sorumluluğunu üstleneceksiniz. Bunun bilincinde olarak, bunun için kendinizi hazırlayarak, ülkemize ve insanlığa hizmet etmek maksadıyla kendinizi en güzel şekilde yetiştirmeniz gerekiyor. Bunun için daha çok okuyun yazmaktan kaçınmayın, ezberci olmayın. Mutlaka öğrenmek için çalışın. Arkadaşlarınızı sevin sayın, büyüklerinize saygılı olun. Adaleti savunun, iyilikleri savunun ki bu göreviniz, en güzel şekilde yapabilesiniz."

"Onlar insanları sevmeli, onlar dünyaya ve insanlığa hizmet etme amacıyla yetişmeli, insanları ırkına, rengine, mezhebine, memleketine göre ayırt etmemeli"

Öğretmenlere seslenen Topaca, en değerli varlıklar olan çocukları işlenmek üzere kendilerine emanet ettiklerini kaydederek, "Onları en güzel şekilde yetiştireceğinizden, onlara sahip çıkacağınızdan, onları kendi yavrularınızdan ayırmayacağınız konusunda hiç tereddüdümüz yok. Bu konuda yavrularımızı geleceğe iyi hazırlayalım. Artık dünya küçüldü. Her ne kadar yerel değerler olsa da artık sorunlar küresel, çözümler küresel. Dolayısıyla çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine sahip olacak şekilde, küresel sorunlara küresel çözüm üretecek şekilde yetiştirmenizi özellikle istirham ediyoruz. Onlar insanları sevmeli, onlar dünyaya ve insanlığa hizmet etme amacıyla yetişmeli, insanları ırkına, rengine, mezhebine, memleketine göre ayırt etmemeli. İnsanı insan olduğu için kucaklayacak bir kültürü eğitimi onlara vermeliyiz. Bunu yapabildiğimiz takdirde ülkemizin çekmiş olduğu sıkıntılar önemli ölçüde ortadan kalkacaktır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletimize hedef olarak verdiği muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefini gerçekleştirecek şekilde onları yetiştirmenizi sizlerden istirham ediyoruz. Bunları yaparken velilerin desteği olmadan olmaz. Bunu birlikte yapabiliriz. Sizin katkınız olmazsa devlet olarak bunu başaramayız" şeklinde konuştu.

"Bundan sonraki her ay ortalama bin - bin 500 arası yeni dersliği eğitim öğretime açacağız"

Topaca, Ankara'da 976 bin öğrencinin olduğunu belirterek, bu öğrencilerin en güzel şekilde eğitilmesi için devletin büyük bir fedakarlıkla çalışmalar yürüttüğünün altını çizdi. Topaca, "Bunların en güzel şekilde eğitilmesi, okulların taşınması, servis hizmetleri de dahil olmak üzere hepsini devletimiz büyük bir fedakarlıkla yürütüyor. Şu an birçok okulumuzda derslik başına düşen öğrenci sayısı 30'ların üzerinde ve çocuklarımız sabah çok erkenden yollara düşüyor. Bunları ortadan kaldırmak için bu 365 okulun inşaatına başladık. 50 civarında okulu bugün eğitim öğretime açıyoruz. Bundan sonraki her ay ortalama bin - bin 500 arası yeni dersliği eğitim öğretime açacağız. İnşaatları devam ediyor. Başlamadığımız bu 365 projeden çok az var. Bu projeler içerisinde çok sayıda spor salonu, atölye, yurt binası, pansiyon dahil olmak üzere diğer eğitimi destekleyici birçok proje de var. Bunları 2019 - 2020 eğitim öğretim döneminin kadar hizmete sunmayı planlıyoruz" açıklamalarında bulundu.

"Bir yıl içerisinde 37 okul Altındağ'a kazandırılmış olacak"

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise uzun süredir Altındağ'da eğitim adına yapılan bütün yatırımlarda bir yerel yönetim olarak katkı sağlamaya çalıştıklarını vurgulayarak, "İnanıyoruz ki biz çocuklarımızı eğitirsek yarın onları daha güvenli bir ortama hazırlamış olacağız. Cumhuriyetin başkenti burası. Bir ülkenin kalbi ama maalesef yılların ihmaliyle, başta arsa temini olmak üzere yeterince eğitim kurumu yapılamadığı için sınıflarımız çok kalabalık. Uzunca süredir bu sayıyı nasıl azaltırızın gayreti içindeydik. İlk defa son bir yıldır bu kadar okula yatırım yapıldığını görüyorum. Gördük ki arzu edilirse yapılıyormuş. Sadece bu mahallede beş tane okul inşaatı var. Bir yıl içerisinde 37 okul Altındağ'a kazandırılmış olacak. İhtiyaç olan yerlerde de arsa teminiyle beraber gayret ediyoruz" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından farklı okulların öğrencileri tarafından hazırlanan yöresel danslar sergilendi. Ardından okulun açılışını yaparak ilk ders zilini çalan Topaca ve Tiryaki sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle konuştu. Son olarak öğretmenler odasını ziyaret eden Topaca ve Tiryaki öğretmenlerle yeni eğitim öğretim yılı hakkında sohbet ettiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title