Haberler

Vali Su, Yapımı Devam Eden Yatırımları Yerinde İnceledi

Mersin Valisi Ali İhsan Su, kentte yapımı devam eden ‘Yenice Lojistik Merkezi’, ‘Hızlı Tren’ ve ‘Çukurova Bölgesel Havalimanı’ projelerinin çalışmalarını yerinde inceledi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, kentte yapımı devam eden ' Yenice Lojistik Merkezi', 'Hızlı Tren' ve ' Çukurova Bölgesel Havalimanı' projelerinin çalışmalarını yerinde inceledi.

Mersin Tren Garı'ndan hareket eden 'Anadolu' isimli trenle çıkılan inceleme gezisi boyunca TCDD 6. Bölge Müdürü Oğuz Saygılı'dan bölgedeki demiryolu ağı, hızlı tren altyapısı ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Su, incelemelerinin ilk durağı olan Tarsus Garı'nda Kaymakam Yüksel Ünal tarafından karşılandı. Su, Tarsus Tren Garı ve hızlı tren altyapısı ile ilgili burada yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra, Kaymakam Ünal ile birlikte Yenice Lojistik Merkezi'ne geçti. Lojistik Merkezi inşaat alanını gezerek gelinen son durum ile ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Su, inceleme gezisi programını yine yapımına devam edilen diğer önemli yatırımlardan biri olan Çukurova Bölgesel Havalimanı altyapı inşa çalışmalarını inceleyerek sürdürdü. Su, projenin ulaşım altyapısı ve gelinen son durum ile ilgili Karayolu 5. Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma sorumlularından brifing aldı.

İncelemelerinin sonunda yaptığı konuşmada, 'Yenice Lojistik Merkezi', 'Hızlı Tren' ve 'Çukurova Bölgesel Havalimanı' projelerinin sadece Mersin için değil, bölge ve ülke açısından da önem taşıyan büyük yatırımlar olduğunu kaydeden Vali Ali İhsan Su, bu yatırımların Mersin'in, bölgenin ve ülkenin ticaretten turizme, her alandaki gelişmesine büyük ivme kazandıracağını ifade etti. Su, devam eden bu yatırımlarla ilgili olarak gösterdiği yoğun çaba ve katkılardan dolayı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a tüm Mersinliler adına şükranlarını sundu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali İhsan Su Çukurova Yenice Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title