Haberler

Vali Su'dan hemşirelere pandemi teşekkürü

MERSİN (İHA) – Mersin Valisi Ali İhsan Su, Hemşireler Günü dolayısıyla telekonferansla bir araya geldiği hemşirelere, salgınla mücadelede ön saflarda yoğun gayret gösterdikleri için teşekkür ederek, "Aldığımız tedbirlerle büyükşehirler içinde en az vaka ve ölüm oranına sahibiz. Aynı birlik, beraberlik ve yaklaşımla bu süreci hep birlikte sonuçlandıracağız. İnşallah kısa sürede virüsü ilimizde bitirmiş olacağız" dedi.

Vali Su, 12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı ve Mersin'de hizmet veren yataklı sağlık tesislerinde çalışan hemşirelerle telekonferans görüşmesinde bir araya geldi. 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla sağlık sektörünün ve pandemi sürecinin kahramanları olan hemşirelerin gününü kutlamak amacıyla yapılan telekonferans görüşmesinde hemşirelere hitap eden Vali Su, "Korona virüs ile mücadele sürecini hep birlikte yürütmeye devam ediyoruz. Bu mücadelede siz hemşirelerin emeği çok fazla. Salgın ile mücadelenin ön saflarında yer alıp, gecesini gündüzüne katarak milletimizin ve ülkemizin bu salgını en az hasarla atlatması için yoğun gayret gösteren hemşirelerimizin nezdinde tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

"Büyükşehirler içinde en az vaka ve ölüm oranına sahibiz"

Mersin'de korona virüsle mücadele sürecinin devam ettiğini kaydeden Su, "Pandemi ile mücadele döneminde devlet olarak hızlı adımlar attık. Hiç bir vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Vatandaşlarımızın çoğunluğu büyük bir titizlikle alınan tedbirlere riayet etti. İki aylık sürecin sonunda salgını büyük oranda kontrol altına aldık. Bu süreçte Mersin olarak iyi bir sınav verdik. Sahada ekipman ve malzeme sıkıntısı yaşamadık. Aldığımız tedbirlerle büyükşehirler içinde en az vaka ve ölüm oranına sahibiz. Aynı birlik, beraberlik ve yaklaşımla bu süreci hep birlikte sonuçlandıracağız. İnşallah kısa sürede virüsü ilimizde bitirmiş olacağız. Bu anlamda bütün hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler Gününü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutluyor, tüm sağlık çalışanlarımıza bu süreçte gösterdikleri emek, gayret ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Ebe ve hemşire arkadaşlarımı kutluyorum"

İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı ise hemşirelerin bu özel gününde verdiği destek ve nazik düşüncelerinden dolayı Vali Su'ya teşekkür etti. Yaşanan bu süreçte birçok sağlık çalışanının evinden ve ailesinden uzak kaldığına vurgu yapan Bahçacı, "Gönül isterdi ki, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi hemşire arkadaşlarımızla bu özel günlerinde bir arada olalım. Fakat bu süreç Bakanımızın da dediği gibi eskisi kadar yakın olamayacağımız bir dönem. Dolayısıyla bugün sizin nezdinizde evinden, ailesinden fedakarlık yaparak hizmet veren ebe ve hemşire arkadaşlarımı kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Telekonferans görüşmesinde sağlık tesislerinde görevli hemşireler de sadece bu dönemde değil her zaman yanlarında olan başta Sağlık Bakanı Fahretin Koca olmak üzere Vali Su ve İl sağlık Müdürü Bahçacı'ya teşekkür etiler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title