Haberler

Vali Sonel'den Yaralı Kediye Şefkat Eli

Tunceli'de üniversite öğrencilerince yaralı halde bulunan kedi, Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'in talimatıyla tedavi altına alındı.

Kentteki Munzur Üniversitesinde eğitim gören üniversite öğrencileri, yol kenarında halsiz olarak buldukları bir kediyi tedavi ettirmek istedi.

Bunun için yanlarındaki kedi ile Tunceli Valiliğine giden öğrenciler, Vali Sonel tarafından makamında kabul edildi.

Sonel, öğrencileri dinledikten sonra kediyi makam odasında bir süre sevip tedavisinin yapılması için ilgililere talimat verdi.

Kedi, Sonel'in bu talimatı üzerine Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.

Vali Sonel, konuya ilişkin AA muhabirine, Tunceli'nin doğasını, yaban hayatını ve sokak hayvanlarını korumak için Valilik ve Tunceli Belediyesi olarak önemli projeler hayata geçirdiklerini söyledi.

Geçen yıl Tunceli Belediyesince 500 hayvan kapasiteli son derece modern ve tam donanımlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini hizmete açtıklarını ve tesisin uzman personeliyle tam kapasite çalıştığını belirtti.

"Sokak hayvanlarımızın dili yok ki dertlerini anlatsınlar"

Tesisin en son misafirinin yaralı kedi olduğunu ifade eden Sonel, şunları söyledi:

"Munzur Üniversitemizde okuyan bir grup öğrenci yol kenarında hasta olduğunu değerlendirdikleri bir kedi bulmuşlar. Öğrenciler, soğuktan ve açlıktan etkilenen kediyi yanlarına alarak Valilik makamıma getirdiler. Bir süre makamda dinlendirdiğimiz kedimizi, veteriner hekimimize teslim ederek rehabilitasyon merkezimize gönderdik. Burada yetenekli veterinerlerimizin yaptığı kontrollerde vücudunda 2 ayrı kırık olduğunu tespit ettiler. Hemen tedavisine başlandı. İnşallah çok kısa sürede merkezimizde sağlığına kavuşacak."

Sonel, duyarlılıklarından ötürü öğrencilere teşekkür ederek, "Sokak hayvanlarımızın dili yok ki dertlerini anlatsınlar. Bu nedenle bizim onlara göstereceğimiz şefkat ve yardımlar çok önemli." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tunceli Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title