Haberler

Vali Seddar Yavuz'dan Tkdk'ya Ziyaret

Uşak Valisi Seddar Yavuz Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti.

Uşak Valisi Yavuz, Uşak İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda İl Koordinatörlüğünün çalışmaları, personel yapısı, Uşak İlinde gerçekleşen ve devam etmekte olan yatırımlar hakkında Uşak İl Koordinatörü Cihan Karahan tarafından detaylı bir brifing aldı. Cihan Karahan, TKDK'nın kuruluş süreci ve proje uygulama hazırlıkları hakkında, TKDK tarafından alınan 6797 projeyle 1.862.131.714 TL tutarında yatırımın gerçekleşmesinin ülke ekonomisine katkısının azımsanamayacak ölçüde olduğu belirtti. TKDK Uşak İl Koordinatörlüğü olarak ilerleyen dönemlerde Uşak İlinin güçlü iller arasında yer alması için daha fazla yatırımın Uşak'ta gerçekleşmesi konusunda çalışmalarının hızla devam ettiği söyleyen Karahan, şimdiye kadar gerçekleşen 166 projeyle Uşak ekonomisi ve tarımında 38.888.767,55 TL tutarındaki projenin hayat bulması sağlandığı, ilerleyen günlerde TKDK tarafından incelemesi devam eden yatırım tutarları 47.319.282,23 TL'lik 28 adet yatırım daha Uşak İline kazandırılacağı, bu yatırımların gerçekleşmesiyle birlikte Uşak'ta daha fazla üretim gerçekleştirilecek ve daha fazla istihdam sağlanacağının altını çizdi.

Uşak Valisi Seddar Yavuz ziyaretinden son derece memnun olduğunu, TKDK personelinin genç ve dinamik yapısının kendisini heyecanlandırdığını, yeni Türkiye'nin bu genç kadrolarla, son yıllarda İlimizde sağlanan gelişmeleri bir kademe daha ileri götüreceğini ifade etti. TKDK İl Koordinatörlüğü'nün Uşak'ta kurulmasının İlimiz için çok önemli bir şans olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz, "Uşak İlinin kalkınmasında TKDK'dan azami faydalanmamız gerekiyor. İldeki diğer kamu kuruluşlarıyla birlikte hareket edilerek daha fazla yatırımın Uşak'a kazandırılması hedefliyoruz. Uşak İli kültür, turizm, sanayi gibi birçok alanda ülkemizin belki de çoğu ilinde olmayan bir potansiyele sahiptir. Ancak bazı konularda adım atmakta biraz geç kalınmış. Aradaki farkı kapatmak bizlere düşüyor. Uşak'ın potansiyelini en iyi şekilde kullanmak Uşak'ın her bireyinin boynunun borcudur" dedi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title