Haberler

Vali Salih Ayhan, kurbanını TDV'ye bağışladı

Vali Salih Ayhan, kurbanını Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.

Vali Salih Ayhan, kurbanını Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve TDV Şube Yöneticisi İsmail Ersöz'ü makamında kabul eden Ayhan, "Sivas Valisi olarak kurbanımı bu yıl Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlıyorum." dedi.

Kurban Bayramı'nın önemine değinen Ayhan, "Barışın, kardeşliğin, sevginin ve hoşgörünün insanlık ve toplum için ne denli önemli olduğunu bizlere hatırlatan bayramlarımız, umutları canlandıran, toplumsal barışı güçlendiren, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştiren özel günlerdir." diye konuştu.

Müslümanların kardeş olduğunu vurgulayan Ayhan, şunları kaydetti:

"Bu emre uygun şekilde tüm kardeşlerimizin yardımına koşacak, tüm kardeşlerimizin elinden tutacağız. Milletimiz samimiyetle, ihlasla kalpten gelerek yapılan her işin sonuna kadar destekçisi olur. Gerekirse tabağındaki yemeğin yarısını, çoluğunun çocuğunun rızkından arttırdığı her kuruşu bu işler için ayırır. Ben inanıyorum ki hayırda ve yardımda önde giden Sivas halkı, bu Kurban Bayramını da en iyi şekilde değerlendirecek, ihtiyaç sahipleri ile buluşacak ve onların sorunlarını paylaşacaktır. Kurban Bayramı'nda siz değerli halkımızın da bağışlarını Kızılay, TDV gibi uygun kurum ya da kuruluşlara bağışlayacağına inancım tamdır. Sivas Valisi olarak ben de bu yıl kurbanımı Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlıyorum. Yurt dışında gönül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar sayesinde Türkiye'yi tanıtıyoruz. Gönül köprüleri sayesinde kardeşlik ve muhabbet bağının güçlenmesini sağlıyor ve en önemlisi de İslamın tanıtılarak irşat vazifesini yerine getirmiş oluyoruz."

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Vali Salih Ayhan'a kurban bağışı makbuzunu takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Salih Ayhan Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title