Haberler

Vali Şahin Koltuğunu 8. Sınıf Öğrencisine Devretti

Haber-Kamera: Enver ALAS / İstanbul DHAİstanbul Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu 8. sınıf öğrencisi Sahra Tütüncü'ye bıraktı.

Haber-Kamera: Enver ALAS / İstanbul DHA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu 8. sınıf öğrencisi Sahra Tütüncü'ye bıraktı. Valilik makamına oturan Tütüncü, İstanbul'da çocuklar için park ve çocuk oyun alanlarının yeterli olmadığını belirterek, "Bunları artırmamız gerekiyor. Çünkü bugün çocuklarımız istedikleri gibi dışarı çıkıp oynayamıyorlar" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker Ortaokulu öğrencileri İstanbul Valisi Vasip Şahin'i ziyaret etti. Öğrencileri kapıda karşılayan Vali Şahin, koltuğunu sembolik olarak bir süreliğine 8. sınıf öğrencisi Sahra Tütüncü'ye devretti.

Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Tütüncü, 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan eden bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu belirterek, bunun için başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilere saygıyla andığını dile getirdi.

OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ MESAJI

Valilik görevi kapsamında yapacaklarını anlatan Sahra Tütüncü, "Okuma yazma seferberliği projesinin ilimizdeki uygulama sürecinin takipçisi olacağım. Bu proje ile okuma yazma konusunda büyük bir açığın kapatılacağı kanaatindeyim. Bağımlılıkla ilgili başlatılan mücadelenin de destekçisi olacağım" dedi.

"SOKAK HAYVANLARININ ŞEHİRDE YAŞAMLARI ÇOK ZOR"

Sahra Tütüncü, İstanbul'un en büyük sorunu olan trafiğin ise raylı sistem projelerinin hayata geçirilmesi ve toplum taşıma kullanımıyla çözüleceğine olan inancını dile getirdi. İstanbul'daki sokak hayvanlarının yaşam koşullarına da değinen Tütüncü, şunları söyledi:

"Sokak hayvanlarının şehirde yaşamları çok zor. Hem yaz hem kış aylarında onlar için sokaklara su ve mama koyalım. Daha fazla ağaçlandırma da yapmalıyız. Çocuklar için park ve çocuk oyun alanları yeterli değil. Bunları artırmamız gerekiyor. Çünkü bugün çocuklarımız istedikleri gibi dışarı çıkıp oynayamıyorlar. Daha rahat oynayabilecekleri yerler olması gerekiyor."

Vasip Şahin de Sahra Tütüncü ile diğer öğrencilere ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, bayramlarını kutladı. Vali Şahin, konuşmaların ardından öğrencilerle günün anısına fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vasip Şahin 23 Nisan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title