Haberler

Vali Şahin: Adalet Noktasında Görevimizi Tam Yaparsak Mahkemelere Çok Az Görev Düşer

Haber: Cansel KİRAZ- Kamera: Enver ALAS- İSTANBUL DHAİstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki muhtarlarla buluşmasında konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, " Eğer biz, yürütmede icraatın içinde olanlar olarak, adalet noktasında görevimizi tam yaparsak mahkemelere çok az görev düşer.

Haber: Cansel KİRAZ- Kamera: Enver ALAS- İSTANBUL DHA

İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki muhtarlarla buluşmasında konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, " Eğer biz, yürütmede icraatın içinde olanlar olarak, adalet noktasında görevimizi tam yaparsak mahkemelere çok az görev düşer. Onun için her birimiz adaletin, hakkın hukukun yerli yerine konulması bakımından ayrı ayrı görevdeyiz" dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenen 'Avrupa Yakası 2. Grup Muhtarlar Buluşması'na katıldı. İstanbul'da görev yapan kamu ve kurum yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Vasip Şahin, bu toplantıların  karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması, birtakım düzenlemelerin sahadaki yansımalarını birlikte istişare etme, eksiklikleri, aksayan yönleri görme birlikte uyum içinde hizmet etmek amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

"HEM ZOR, HEM ÇOK KUTSAL BİR GÖREV"

Muhtarlara teşekkür eden Vali Şahin, "Çok ciddi bir yük yükleniyorsunuz bulunduğunuz mahallelerde. Onların sorunlarını tek başınıza, çok da geniş olmayan belki yetkilerinizle ve kıt kanaat imkanlarınızla o insanlara hizmet etmeye çalışıyorsunuz. En azından hizmet götürülmesi için kurumlarla arada bir bağ oluşturmaya çalışıyorsunuz. Onun için sizin yaptığınız iş hem daha zor hem de çok kutsal bir görev" dedi.

"DERDİNE ÇARE OLAMADIĞIMIZ İNSAN, SİZLERİN VE BİZLERİN OMUZLARINDA BİR YÜK"

İlçelerdeki kamu ve kurum yöneticileriyle muhtarlar arasındaki diyalogun önemine vurgu yapan Vasip Şahin, şöyle konuştu:

" Biz de kamu hizmetlerinde sizlerin talebine öncelik vererek destek vermeye çalışıyoruz. Bu desteği daha da artırmamız lazım. Özellikle fakir, mağdur ve muhtaç insanlarımıza ulaşma noktasında sizlerden çok güç alıyoruz ama bu gücümüz biraz daha fazlalaşmak zorunda. Ulaştığımız insanlar kadar belki ulaşamadığımız, derdine çare olduğumuz insan kadar belki derdine çare olamadığımız insanlar var. Her bir ulaşamadığımız ve derdine çare olamadığımız insan, sizlerin ve bizlerin omuzlarında bir yük, bir vebal olarak duruyor. O insanlar kendi çaresizliği ile ve kendi muhtaçlığıyla yalnız ve baş başa kaldıklarına içlerinden yapacakları bir 'ah' inanın sizi ve bizi mahvedebilir. Bu nedenle özellikle bizim sosyal yardımlaşma vakıflarımızda doğrudan ve ciddi bir bilgi alışverişinde ve iletişimde bulunun. Sizler mahallenizi en iyi tanıyan insanlarsınız. Orada kim fakirdir, kim değildir kim ihtiyaçtadır; bu ihtiyaç kavramı yalnızca maddi anlamda değil aynı zamanda onların yalnızlığı, psikolojik destek, komşuluk gibi diğer sosyal ihtiyaçları da olabilir. Bu konuda da sizlerden gelen bilgiler öncelikle değerlendirilecektir."

"ADALETİN SAĞLANDIĞI YERLER, İCRA YERLERİDİR"

Vasip Şahin, muhtarlardan ihtiyacı olmadığı halde 'ihtiyacım var' diyenlerin de bildirilmesini istedi. Şahin, "Bazen bu tür insanlara da rastlanabiliyor. Biz, hak edene hakkını vermek durumundayız. Bir insan ödülü hak ediyorsa ona ödül vermektir adalet. Adaleti de birlikte sağlayacağız. Adaletin sağlandığı yerler icra yerleridir. Yani, yürütmedir. Sizler, bizler gibi hizmet eden kurumlardır. Adaletin sağlandığı yerler mahkemeler değildir. Mahkemeler neresidir? Adalet bozulursa, adaleti düzeltmeye, hastalanırsa iyileştirmeye çalışan müesseselerdir mahkemeler. Eğer biz yürütmede, icraatın içinde olanlar olarak adalet noktasında görevimizi tam yaparsak mahkemelere görev çok az düşer. Onun için her birimiz adaletin, hakkın hukukun yerli yerine konulması bakımından ayrı ayrı görevdeyiz" ifadelerini kullandı.  Vali Şahin'in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Görüntü Dökümü

-----

-Vasip Şahin'in salona girişi

-Muhtarlardan detay

-Vasip Şahin'in konuşması

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vasip Şahin İstanbul Avrasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title