Haberler

Vali Öztürk Alanya'da

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk Alanya'ya ilk gezisini gerçekleştirdi Öztürk: "Ağaçların sökülüp başka bir yere dikilmesine bile tepki gösteriyoruz. Binlerce, on binlerce ağacın yanmasına da herhalde herkes üzülüyordur"

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, "Ağaçların sökülüp başka bir yere dikilmesine bile tepki gösteriyoruz. Binlerce, on binlerce ağacın yanmasına da herhalde herkes üzülüyordur" dedi.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, 5 Haziran 2013'de göreve başlamasının ardından Alanya'ya ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Vali Öztürk, ilk olarak Alanya Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve idari birim amirleri ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında 24 derslikli olarak yapılması planlanan Nezehat-Abdullah Doğan Ortaokulu protokolü Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ün de katıldığı törenle Alanya Kaymakamlığında imzalandı. Törene  Özdemir, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Alanya Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu ve hayırsever Hasan Doğan katıldı.

Vali Öztürk, buradan sonra Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) belediye başkanları, oda başkanları ve kurum amirleriyle bir araya  geldi. ALTSO'daki konuşmasında son günlerde çıkan yangınlara değinen Öztürk, "Sezonu iyi bitirmeyi planlarken son iki gündeki yangınlarla üzüldük. Özellikle 3-4 yangından en büyüğü olan Gebiz'deki yangında 150 hektar ormanlık alan yandı. Alanya'da da bir köyde çıkan yangında da çok sayıda ev zarar gördü" dedi.

Yangınlarda şimdilik olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Öztürk, aşırı rüzgar ve sıcak hava nedeniyle vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Öztürk, "Vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Bu yangınlar insan hatasından kaynaklanıyor. İnsanlar artık bu işe fazlasıyla özen göstermesi gerekiyor. Bir takım tedbirsiz insanlar bu tür olaylara sebebiyet verebiliyorlar. Eminim onlar da çok üzülüyordur. Ağaçların sökülüp başka bir yere dikilmesine bile tepki gösteriyoruz. Binlerce, on binlerce ağacın yanmasına da herhalde herkes üzülüyordur. Buna çok dikkat etmek gerekir. Bu vesileyle orman çalışanlarına ve diğer destek birimlerine teşekkür ederim" diye konuştu.

Yılda yaklaşık 3,5 milyon turisti ağırlayan Alanya'nın her yönüyle ele alınması gereken bir kent olduğunu da belirten Vali Öztürk, Alanya'nın uluslararası bir kimliği olduğunu belirtti. Antalya'nın iki önemli sektörünün turizm ve tarım olduğunu vurgulayan Öztürk, "Alanya için de bu böyle. Antalya son yıllarda bu iki alanda da başarı gösteren bir kent. İnsanların beklentileri de arttı. Yeni sorunlar da oluşu. Bunlardan en önemlisi ulaşım. Kısa süre önce çevreyolumuz son derece kötüydü. Şimdi düzenlemelere rağmen bize yetmiyor. Devletimizin otoyol projesi var. Mevcut yolun genişleme şansı kalmadı. Bunun yerine daha kuzeyden bir otoyol düşünülüyor. Afyonkarahisar'dan Gazipaşa'ya kadar yapılması düşünülen otoyolun yakın bir gelecekte uygulamaya konulacağını biliyoruz. Yol inşaatının Antalya'dan başlamasını arzu ediyoruz. Çünkü Antalya içindeki trafik çok yoğun" diye konuştu.

Vali Öztürk ALTSO'daki toplantının ardından Alanya Kalesini gezerek, kale hakkında bilgi aldı. Öztürk daha sonra Sapadere Kanyonu ve Aramotik Cennet Vadisini de gezdi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Sebahattin Öztürk Antalya Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title