Haberler

Vali Özdemir, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Edirne Valisi Günay Özdemir, gazetecilerle iftar programında bir araya geldi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, gazetecilerle iftar programında bir araya geldi.

Özdemir, Polis Evi Sosyal Tesislerde düzenlenen programda, Edirne'nin insana huzur ve güven veren, kendine özgü bir yapısı olan bir şehir olduğunu vurguladı.

Kentte turistleri çeken bir çok tarihi değerin bulunduğunu ifade eden Özdemir, yapılacak dönüşümlerle tarihi yapıları daha fazla ön plana çıkartacaklarını söyledi.

Özdemir, Fatih Sultan Mehmet heykelini başlangıçta Selimiye Meydanı'na geçici koyduklarını fakat vatandaşlar tarafından çok beğenildiğini ve milyonlarca paylaşım yapıldığını belirtti.

Tarihi Bedesten Çarşısı'nın dönüşümüyle ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getiren Özdemir, "Çarşıda bulunan tüm dükkanların kapı, pencere levhasına kadar hepsini tek tip hale getiriyoruz. Zaten yeni ihalelerde oradaki dükkanları dönercilere vermiyoruz artık. Onla ilgili de boş olan dükkanları örnek olarak yapacağız, bir kaç yıl içinde de tüm iş yerleri aynı standartta ve aynı şekilde olacak" diye konuştu.

Edirne'de turizm açısından tarihi çarşıların önemine değinen Özdemir, çarşılarda biran önce dönüşümlerin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Özdemir, kentin önemli ihtiyaçlarından birinin de meydan olduğunu ifade ederek. şunları kaydetti:

"Meydan projesinin başlaması için oradaki özel işletmelerinin kira sürelerinin bitmesini bekliyoruz. Kiralar 3 yıllık galiba, mecbur bekleyeceğiz. Süreç içerisinde anlaşılabilir mi bilmiyorum ama kentimiz için meydan projesini çok önemli olarak görüyorum. Hem Cumhuriyet Meydanı olması açısından hem de turizm açısından kentin ihtiyacı. Edirne'yi bir tık daha üste çıkartacak önemli projelerden bir tanesi."

Vali Özdemir, işletmelerin sözleşmelerinin bitmesiyle meydan projesine başlayacaklarını ve kısa süre içerisinde tamamlayacaklarını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Selimiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title