Haberler

Vali Özdemir: "Erciş Afete Maruz Bölge İlan Edilebilir"

Van Valisi Özdemir Çakacak, Erciş İlçesinde Meydana Gelen Taşkın ve Sel Felaketi Nedeniyle Bölgenin Afete Maruz Bölge İlan Edilmesi İçin İlle de Afet Olması Gerekmediğini Söyledi.

Van Valisi Özdemir Çakacak, Erciş ilçesinde meydana gelen taşkın ve sel felaketi nedeniyle bölgenin afete maruz bölge ilan edilmesi için ille de afet olması gerekmediğini söyledi.

Van İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Necdet Köse ve bazı yatırımcı kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle birlikte bugün Erciş'e gelen Vali Özdemir Çakacak, kaymakamlık önünde Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, Erciş Belediye Başkan Vekili Can Turan ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Kaymakamlık makamında sel sonrası gelişmelerin ele alındığı toplantıya katılan Vali Çakacak, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çakacak, ilçenin değişik bölgelerinde meydana gelen sel, taşkın ve hortum

afeti nedeniyle oluşan hasarların bir an önce giderilmesi amacıyla devlet olarak ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini söyledi. Afete maruz kalan insanların yaralarının bir an önce sarılması amacıyla tüm yatırımcı kurumlarla birlikte tekrar ilçeye geldiklerini anımsatan Çakacak, Bayındırlık Bakanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) elemanlarının köylerde hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. En kısa sürede gerek altyapı hasarları, gerekse vatandaşların ihtiyaçları konusunda ne gerekiyorsa

yapılacağını anlatan Vali Çakacak, "İlçe, afete maruz bölge ilan edilebilir. Afete maruz bölge ilan edilmesi için ille de bir afet olması gerekmiyor. Bayındırlık Bakanlığı elemanları onları da inceleyecek. Köyün yerleşim yeri belki yerleşime uygun olmayabilir. Jeolojik açıdan da incelemeler yapıldıktan sonra bunların gündeme gelmesi mümkün olabilir. Afete maruz bölge ilan edilen bir yerde, zaten o köyün yerleşiminin de başka bir yere nakli söz konusu olabilir. Tabii hepsi incelenecek. Çünkü devamlı afet

olan bir bölge burası. Biliyorsunuz bu köylerimiz vadi içerisinde. 15-20 dakikalık bir yağmurda bile istenmeyen sonuçlar olabiliyor. 8 Mayıs tarihinde meydana gelen sel, bugünkünden çok daha büyüktü. Ancak, sayın kaymakamımızın ve ilçe idarecilerinin aldığı tedbirler sayesinde evlerin bir an önce boşaltılması sağlandı. Bu boşaltmalar sayesinde can kaybı olmamıştı. Yine, can kaybı olan yerler de boşaltılması gereken yerlerdi. Ama, vatandaşlarımız havaların ısınması nedeniyle belki içeriye girmiş olabilir"

dedi.

Daha sonra ölümlü sel felaketinin yaşandığı Köycük köyüne geçen Vali Çakacak, Kızılay tarafından kurulan çadırlarda kalan vatandaşlarla bir süre sohbet edip, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ardından köydeki sel olayının yaşandığı yerleri gezen Çakacak, eşi ve çocuğunu kaybeden Yılmaz Yaki'ye de taziye ziyaretinde bulunduktan sonra karayolu ile Muradiye ilçesine hareket etti.

(NÇ-MET-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title