Haberler

Vali Okutan Öğrencilere Karne Dağıttı

Kanuni İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen karne dağıtım törenine katılan Trabzon Valisi Nuri Okutan, öğrencilere karne dağıttı.

Karne töreninde konuşan Vali Nuri Okutan, verilen karnelerin aslında eğitim camiasının karnesi olduğunu söyledi. Eğitim döneminin artıları veya eksileri olabileceğini kaydeden Vali Okutan “Bu karne aslında validen başlayarak milli eğitim müdürümüze kadar, en alt kademeye kadar eğitim camiasının karnesidir. Bizde çocuklarımız kadar heyecanlıyız. Bu ilk dönem içerisinde artılarımız eksilerimiz olmuş olabilir. Fakat ben bu dönemi gayretler içerisinde geçirmiş olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının üstünde olan Trabzon'da bu oranı yüzde 60'ların üstüne çıkardık. Gelecek yıl bakanlığımızın zorunlu eğitim yapma planı var. Bizde bu eğitime hazırlık yapma aşamasındayız. Neredeyse en hazır illerden birisiyiz" dedi.

Vali Okutan, hayatı kucaklayan bir eğitim anlayışında olduklarını ifade ederek "Okuma faaliyetimiz sadece ÖSS ve OKS'ye yönelik bir eğitim sistemi dışında hayatı genel olarak kucaklayacak bir yaklaşım içerisindeyiz. Bu amaçla 1 milyon 500 bin kitap dağıtmayı hedefledik. Her çocuğa 10 kitap düşecek şekilde bir çalışma yaptık. Dağıttığımız bu kitaplarla şehrimizde 40 -50 tane kütüphanecik oluşacak ve o kütüphanelerin birbirine bağlantısıyla yeni bir kitap şehri oluşacak. Bu, kültür ve sanat şehri olan Trabzon'a uygun bir harekettir" şeklinde konuştu.

Trabzon'un kitapla hatırlanmasını istediklerini belirten Vali Nuri Okutan, "Önümüzdeki günlerde Trabzon'un dışında olan hemşerilerimizle bir kitap etrafında buluşma çalışmamız olacak. Bu çalışma ile Trabzon'u kitapla hatırlamak, kitapla bağlantı kurmak ve Trabzon'un dışında olan hemşerilerimizle kitap etrafında buluşmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte bu yıl sonunda 1 milyon 500 bin kitap hedefine çok rahat ulaşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Vali Okutan, 7-12 yaş arasındaki yaklaşık 40 bin çocuğu yetenek tespitinden geçirdiklerini de hatırlatarak şunları söyledi:

“Çocuklarımızı yetenek tespitinden geçirip, buna göre eğitim almalarını sağlama gibi bir düşüncemiz vardı. Bu düşüncemizde de iyi bir gelişme sağladık. Trabzon'da eğitimi ana omurga yapıp diğer sektörleri de eğitimin içine sokacak çalışmalar içerisindeyiz. Sene başında örnek çalışmalar üreteceğiz, Türkiye'de bunları takip edecek demiştim. Şimdiden bu çalışmaların örneklerini görüyoruz. Yeni bir heyecan, yeni bir çalışma içerisindeyiz. Trabzon bu verilerle yetinemez. Daha iyilerini yapmak zorundayız."

Vali Okutan daha sonra öğrencilere karnelerini dağıttı ve daha çok çalışmaları konusunda kendilerine öğütlerde bulundu.

(BK-ÖS-MU-Y)

25.01.2008 18:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title