Haberler

Vali Mutlu İstanbul'u 60 Metre Yükseklikten İzledi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Beraberindeki Bir Heyet, Girişimci Mehmet Ulusoy Tarafından Sultanahmet Meydanı'na Kurulan Vinçle 60 Metre Yüksekliğe Kadar Yükseltilen 'Dinner İn Sky' Adı Verilen Platformdan Kenti İzledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile beraberindeki bir heyet, girişimci Mehmet Ulusoy tarafından Sultanahmet Meydanı'na kurulan vinçle 60 metre yüksekliğe kadar yükseltilen ''Dinner in sky'' adı verilen platformdan kenti izledi.

Sultanahmet Meydanı'na kurulan sistemi Türkiye'ye getiren Mehmet Ulusoy, platformla ilgili katılımcılara yaptığı açıklamada, bunu daha önce Ortaköy Meydanı'na çok özel bir davet için kurduklarını ifade etti.

Bugün Sultanahmet'te ilk defa kurdukları platformla, İstanbul'un çok önemli mimarı eserlerini, Boğaz'ı, Kız Kulesi'ni, Ayasofya ve çevresi ile Süleymaniye bölgesinin görülebildiğini kaydeden Ulusoy, İstanbul'u daha iyi tanıtmak amacıyla bu sistemin çok faydalı olduğunu ve dünyada çok takip edilen bir sistem olduğunu anlattı.

Platforma çıkarak kenti izleyen Vali Mutlu, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul'un hangi köşesinden bakılırsa bakılsın her yönden çok güzel olduğunu belirterek, İstanbul'un 7 tepesinin hep söylendiğini ancak bugün 8. tepeden İstanbul'u seyrettiklerini söyledi.

Mutlu, Boğazı, adaları, her iki yakası, Haliç'i ve bütün tarihi güzellikleriyle 60 metre yukarıdan Ayasofya ve Sultanahmet'in tam arasından İstanbul'u seyretme fırsatı bulduklarını kaydetti.

Çok değişik bir bakışla İstanbul'un buradan izlenebildiğini ifade eden Mutlu, bu sistemin turizme hizmet etme vesilesi olabileceğini anlattı.

Avni Mutlu, tarihin bu kadar yoğun olduğu bir bölgeyi böyle kuş bakışı panorama ile izlemenin müthiş bir etki yarattığını vurgulayarak, ''Tarihle bütünleşiyorsunuz, İstanbul'un güzellikleriyle buluşuyorsunuz ve bir kez daha bu mükemmel şehrin içinde yaşamaktan duyduğunuz mutluluğu yaşıyorsunuz'' dedi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de İstanbul'daki bu güzel değerleri izleme imkanı elde ettiklerini belirterek, ''İstanbul'da yıllar boyunca adeta birbirleriyle yarışır ama birbirlerine saygılı bir şekilde yaşamış medeniyetleri görüyoruz. Bir taraftan Sultanahmet minarelerini görüyorsunuz, bir taraftan Ayasofya kubbeleriyle aynı hizadasınız, bunlardan etkilenmemek mümkün değil'' şeklinde konuştu.

İstanbul'un bütün güzellikleriyle karşılaşıldığını belirten Demir, kentte yaşayanlara bu yükseklikten İstanbul'u görmelerini tavsiye etti.

Vali Mutlu ve aralarında İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı'nın da bulunduğu heyet, daha sonra, Nuruosmaniye Caddesi'ndeki bir halıcı dükkanına uğrayarak bilgi aldı. Ardından, Nuruosmaniye Camisi ve İstanbul Müftülüğündeki restorasyon çalışmalarını inceleyen Mutlu, Kapalıçarşı'yı gezerek esnafın sorunlarını dinledi, Mısır Çarşısı'nı da gezerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title