Haberler

Vali Mutlu'dan Yeşilay'a Destek

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kapalı alanlarda sigara tüketimi konusunda sıkı bir mücadele verdiklerini, bu konuda taviz vermediklerini, ilçelere de kaymakamlık dışında merkezden denetleme sistemi kurduklarını belirtti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kapalı alanlarda sigara tüketimi konusunda sıkı bir mücadele verdiklerini, bu konuda taviz vermediklerini, ilçelere de kaymakamlık dışında merkezden denetleme sistemi kurduklarını belirtti.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nden yapılan açıklamaya göre, Cemiyet Genel Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman ve yönetim kurulu üyeleri İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret etti.

Vali Mutlu, ziyarette, kapalı alanlarda sigara tüketimi konusunda sıkı bir mücadele verdiklerini belirterek, bu konunun sürekli gündemlerinde olduğunu aktardı.

Vali Mutlu, İstanbul'un adeta "15 milyonluk bir ülke" olduğunu kaydederek,

"Bu konuda taviz vermiyoruz ve hep gündemimizde tutuyoruz. İlçelere de kaymakamlık dışında merkezden denetleme sistemi kurduk. Denetimleri sıkı tutuyoruz. Kontrollerdeki zafiyetleri de minimuma indirmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti'ndeki yeni yapılanmanın oldukça dinamik ve ümit verici olduğunu belirten Mutlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeşilay, çocukluğumuzdan beri tanıdığımız, iç içe yaşadığımız bir kurum. İlkokul yıllarında Yeşilay ve Kızılay kollarında olmak, büyük bir imtiyazdı, statüydü bizim için. Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin kendini canlandırmaya ihtiyacı var. Kızılay, bir afet olduğu zaman devreye giriyor ancak Türkiye Yeşilay Cemiyeti bağımlılık gibi bir afetle sürekli karşı karşıya. Bu noktada Yeşilay'ın daha dinamik, daha etkin olmaya ihtiyacı var. Biz elimizden geldiğince sizlere yardımcı olacağız."

-"93 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyoruz"-

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı İhsan Karaman ise, ziyarette Vali Mutlu'ya kurumun yeni vizyonu hakkında bilgi verdi. Karaman 93 yıldır bağımlılıklarla mücadele edildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gençliği, geleceği asıl tehdit eden bağımlılıklardır. 23 şube ve 104 temsilcimizle ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da talebiyle her ilde bir şube kurarak teşkilatımızı etkin bir şekilde büyütüyoruz. Tüm insanlığın kabul gördüğü bilimsel ve kanıta dayalı çalışmalarımız ve söylemlerimizle hareket edeceğiz."

Muhabir: Sefa Mutlu / Etem Geylan

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title