Haberler

Vali Mutlu'dan "Şimdi Okullu Olduk" Şarkısı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çocukların ilk ders heyecanına ortak oldu. Vali Mutlu çocukları neşelendirmek için "Şimdi Okullu Olduk" şarkısını söylerken, Başkan Topbaş velilere çeşitli uyarılarda bulundu.

Üç aylık yaz tatilinin ardından 16 milyon 400 bin öğrenci ve 873 bin öğretmen için 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Okulların başlamasıyla birlikte İstanbul'daki okullarda da törenler düzenlendi. Bakırköy Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu'nda düzenlenen törene öğrenci ve velilerin yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu.

Vali Mutlu bugün, törende 2 milyon 681 bin öğrencinin ders başı yaptığını hatırlatarak, dillerden düşmeyen "Şimdi okullu olduk, sınıfları doldurduk, sevinçliyiz hepimiz, yaşasın okulumuz" dizelerini okudu. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da, kazasız belasız bir eğitim öğretim yılının geçirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, başarılı bir yılın gerçekleşmesi temennisinde bulundu. Aile eğitiminden sonraki okul eğitiminin ikinci sırada geldiğini belirten Topbaş, velilere çeşitli uyarılarda bulundu. Topbaş, "Velilerimizin okulla iyi derecede ilişkiye girmesi gerekir. Eğer aileler evinizde okumuyorsanız, elinizde kitaplar yoksa çocuğunuzu okutamazsınız. Siz en büyük örneksiniz çocuklara" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Muammer Yıldız Kadir Topbaş İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title