Haberler

Vali Lekesiz'in Köy Gezileri

Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, Bazı Köyleri Ziyaret Ederek Köylülerin Sorunlarını Dinledi ve Yapılan Hizmetleri Yerinde Gördü.

Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, bazı köyleri ziyaret ederek köylülerin sorunlarını dinledi ve yapılan hizmetleri yerinde gördü.

Jandarma Komutanı Albay İhsan Sarı, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok ve beraberindeki heyet ile birlikte merkeze bağlı İlyas, Sevincer, Karaibrahim, Mahmatlar ve Çengelkayı köylerini ziyaret eden Vali Celalettin Lekesiz, köylerdeki devlet yatırımlarını yerinde görüp incelemelerde bulundu. Köylülerin sorunlarını da dinleyen Vali Lekesiz, "Amacımız köy sakinlerinin ihtiyaçlarını dinlemek, onlarla sohbet edip devletin tüm imkanlarının yanlarında olduğunu hissettirmektir" dedi.

2007 yılında Amasya'da 57 köyün merkezine parke taş döşediklerini, ayrıca yılda ortalama 50 köyde kanalizasyon çalışması yaptıklarını anlatan Vali Lekesiz, Amasya'daki bu hizmetlerden etkilenen Samsun ve Tokat'ın bazı sınır köylerinin Amasya'ya bağlanmak istediklerini söyledi. Vali Lekesiz, okul öncesi eğitim alan çocuklarla sohbet ederken, çocukların nezaket kurallarına titizlikle riayet etmelerini memnuniyetle karşıladı ve "İstediğimiz ortam köylerde sağlanmış. Bizim okul öncesi eğitimde istediğimiz seviye işte bu seviyedir" şeklinde konuştu ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Vali Celalettin Lekesiz'in beraberinde götürdüğü sağlık ekibi, öğrenciler ve vatandaşları diş ve sağlık kontrolünden geçirdi. İl Tarım Müdürlüğü'ne bağlı veteriner hekimler de besi hayvanları üzerinde sağlık taraması yaptı.

(DY-SA) 14.05.2008 17:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title