Haberler

Vali Kızılcık, Engelli Öğrencilerin Etkinliğini İzledi

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, engelli çocukların eğitim gördüğü Sürmene Yardımlaşma Vakfı Eğitim ve Uygulama Okulu'nda düzenlenen yıl sonu etkinliği törenine katıldı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, engelli çocukların eğitim gördüğü Sürmene Yardımlaşma Vakfı Eğitim ve Uygulama Okulu'nda düzenlenen yıl sonu etkinliği törenine katıldı.

Programa Vali Kızılcık'ın yanı sıra Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, Köprübaşı Kaymakamı Erdinç Dolu, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, engelli çocukların aileleri ve davetliler katıldı.

Çaykara ve Arsin arasındaki ilçelerde bulunan orta ve ağır özürlü çocuklara eğitim veren okul ziyaretinde, Vali Kızılcık öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Öğrenciler ile yakından ilgilenen Vali Kızılcık, öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfları inceledi.

Vali Kızılcık, daha sonra öğrenciler tarafından tiyatro salonunda düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada öğrenciler tarafından yapılan gösterileri izleyen Vali Kızılcık, başarılı bir organizasyon gerçekleştiği için öğrencileri ve öğretmenlerini kutladı.

İnsanların eksiklerini ortaya çıkarmaktansa, onların yeteneklerini ortaya koymanın en büyük erdem olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, şunları söyledi:

"Bugün yavrularımız ile ne kadar gurur duysak azdır. Bizler birbirimizin eksiklerini aramamalıyız, birbirimizin yeteneklerini ortaya çıkarmalıyız. Eğer bunu başarabilirsek bu dünyada barış ve huzur içinde yaşarız. Buradaki yavrularımız, bazı insanların gözünde engelli olabilir. Ancak burada, birçok engelli olmayan insanın yapamadığı dostluğu ve arkadaşlığı bizlere gösterdiler. Bu dünyada huzur ve barış içinde yaşamamız için bizlere hatalarımızı ve kusurlarımızı örtmenin gerekliliğini ve gerçeğini göstermiş oldular."

Vali Kızılcık, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Muhabir : Asena Akçay

Yayıncı : Tuncay Bekar - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Özarslan Recep Kızılcık Trabzon Sürmene Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title