Haberler

Vali Kıraç Beydağ Barajını İnceledi

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Beydağ İlçesinde Bir Dizi Ziyarette Bulunarak, Buradaki Baraj Çalışmalarını Yerinde İnceledi. DSİ 2. Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız'dan Brifing Alan Vali Kıraç, Barajın İzmir ve Türk Çiftçisine Hayırlı Olmasını Diledi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Beydağ ilçesinde bir dizi ziyarette bulunarak, buradaki baraj çalışmalarını yerinde inceledi. DSİ 2. Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız'dan brifing alan Vali Kıraç, barajın İzmir ve Türk çiftçisine hayırlı olmasını diledi.

İzmir'in Beydağ ilçesinde incelemelerde bulunan Vali Cahit Kıraç, Beydağ Kaymakamı Serdar Kartal ve Belediye Başkanı Muhsin Pulcu'yu da ziyaret etti. Kaymakam ve belediye başkanından Beydağ'ın sorunları ve ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kıraç, buradan Beydağ Özel İdare Müdürlüğü'ne geçerek, müdürlüğün yeni konferans salonunu inceledi. Salondaki incelemelerinin ardından atıl durumdaki ETİBOR Maden Tesisleri'ni gezen Vali Kıraç, Beydağ'da inşaatı tamamlanan toplum sağlığı merkezi ek binasını ziyaret etti. Merkezde vatandaşlarla sohbet eden Vali Kıraç, Eğridere köyünden Beydağ'a gelen 75 yaşındaki İbrahim Bakırlı'nın barajla ilgili istimlak paralarını alamadıklarını belirtmesi üzerine, Bakırlı'ya 30 milyon YTL lik istimlak paralarının ödeneceğini söyledi. Beydağ baraj çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Kıraç, baraj şantiyesinde DSİ 2. Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız'dan brifing aldı. Beydağ prdojesinin bölge için en önemli projelerden birisi olduğunu belirten Sarıyıldız, barajın tamamlanmasıyla 19 bin 650 hektarlık tarım alanının sulanacağını; 2 ilçe merkezi, 5 belde ve 28 köye su ulaşacağını ifade etti.

Baraj çalışmalarına emeği geçenleri tebrik eden Vali Kıraç, burada yaptığı konuşmada İzmir olarak suyun boşa akmaması için çalıştıklarını söyledi. Türkiye ve dünyanın en önemli probleminin su olduğunu kaydeden Vali Kıraç, "Yaklaşık 2,5 milyar metreküp su potansiyelimiz var. 350 milyon metreküp civarında su tüketiyoruz. Akıllı projeler yapılırsa su sıkıntısı çekmeyiz. Barajımız İzmir'e ve Türk çiftçisine hayırlı olsun" dedi. Baraj çalışmasında görevli işçilerle de sohbet eden İzmir Valisi Cahit Kıraç, buradan bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kiraz ilçesine hareket etti.

(YB-UC-YK) 17.04.2008 15:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title