Haberler

Vali Kılıçlar'dan Nevruz Bayramı Mesajı

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Binlerce Yıllık Ortak Değerlerin ve Geleneklerin Simgesi Olan Nevruz Bayramı'nın Son Zamanlarda Bazı Kişi, İllegal Örgüt ve Destekçileri Tarafından Amacının Dışında Kutlanarak Vatandaşlarımızın Huzur ve Güvenini Bozacak Boyutlara Taşınmak İstendiğini Söyledi.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, binlerce yıllık ortak değerlerin ve geleneklerin simgesi olan Nevruz Bayramı'nın son zamanlarda bazı kişi, illegal örgüt ve destekçileri tarafından amacının dışında kutlanarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenini bozacak boyutlara taşınmak istendiğini söyledi.

Vali Mehmet Kılıçlar, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı açıklamada, Nevruz'un, Türk dünyasının engin coğrafyasında yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından bahar bayramı olarak kutlandığını kaydetti. Doğayla iç içe yaşayan, toprağa "ana", "sadık yarim" diyen Türk insanının düşünce yapısında baharın gelişinin bir başka anlam ve önem taşıdığını ifade eden Vali Kılıçlar, "1990 yılında bağımsızlıklarını ilan eden Türk Cumhuriyetleri'nden Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycan ile Rusya Federasyonu bünyesindeki Tataristan, 21 Mart Ergenekon/Nevruz Bayramı'nı 'Milli Bayram' olarak ilan etmişlerdir. Türk kültüründen kaynaklanan Nevruz Bayramı, her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş, ananevi ve temeli 5 bin yıllık Türk tarihine dayalı milli bir bayramdır. Türkiye'de de 1991 yılında Türk dünyasıyla birlikte ortak bir gün olarak resmi tatil olmaksızın bayram ilan edilmiştir" dedi.

Bayramların; dini inanıştan, milli duygulardan, toplumun temel değerlerini ilgilendiren olaylardan ve hatıralardan, kimi zaman da doğanın insanlara tesir ettiği olaylardan doğduğuna inanıldığını anımsatan Vali Kılıçlar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Toprakla iç içe yaşayan, 'ana' dediği toprak uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk dünyası üzerindeki toplumların, toprağın uyanmasını, tabiatın canlanmasını simgeleyen Nevruz Bayramı'na verdiği önem elbette ki büyüktür. Bölgemizde üzerinde yaşadığımız topraklarda, ülkenin bölünmez bütünlüğü anlayışı içinde, dil, din, ırk ayırımı yapılmadan ortak değerler etrafında kilitlenerek yaşamlarını dünya insanları kriterlerinde sürdüren vatandaşlarımızın Nevruz coşkusunu daha iyi idrak edeceklerine ve Nevruz Bayramı'nı bu anlayış ve hoşgörü ortamında kutlayacaklarına inanıyorum. Binlerce yıllık ortak değerlerin ve geleneklerin simgesi olan Nevruz Bayramı, son zamanlarda bazı kişi, illegal örgüt ve destekçileri tarafından amacının dışında kutlanarak, vatandaşlarımızın huzur ve güvenini bozacak boyutlara taşınmak isteniyor. Bayramların en güzel yanı, küskünlüklerin ortadan kalkmasına, muhtaç olan komşulara yardım edilmesine, barışın ve hoşgörünün tesis edilmesine vesile olmalarıdır. Bu düşüncelerle Nevruz Bayramı'nın, Türk dünyasının geniş coğrafyasında yaşayan tüm topluluk bireylerine, Nevruz'u bayram idrak eden tüm insanlara, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum."

(MNG-EST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title