Haberler

Vali Karaloğlu'nun Eşi Nden 'anneler Günü' Jesti

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, 8 Mayıs Anneler Günü sebebiyle daha önce evlerinde ziyaret ettiği ve eşi olmayan 29 anne için Akdamar Adasına bir gezi programı düzenledi.

Vali Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaçları giderilen ve eşlerini kaybeden 29 anneyle birlikte Akdamar Adası'na bir gezi programı düzenledi.

Bayanlar ilk kez ayak bastıkları tarihi Akdamar Adası'nda Kilise ve

'Ahtamara' efsanesini de Van Müze Müdürlüğü'nde görevli Arkeolog'tan öğrenme fırsatı buldu.

Annelerle ada gezisinin ardından yemekte bir araya gelen Sevim Karaloğlu, gezi programına katılan annelere teşekkür etti.

Annenin yerinin çok önemli olduğunu belirten Karaloğlu, "Biliyoruz ki yılda sadece bir gün 'Anneler günü' değil, yılın 365 günü hepimiz için anneler günü. Ama 'Anneler günü'nde aile kurumunun anneliğin, toplum tarafından hatırlanması ve bu konunun konuşuluyor olması, tartışılıyor olmasını önemsiyoruz. Benim için hepiniz yılın annesisiniz. Özellikle bu salonda bulunan ve eşleri hakkın rahmetine kavuşmuş olan ama çocuklarının başında dimdik duran, onlara sahip çıkan, bütün zorluklara rağmen çocuklarına kol kanat geren anneleri yılın annesi ilan ediyorum. Sizleri kutluyorum. Çocuklarınızı lütfen okutun, özellikle de kız çocuklarını okutun. Çünkü yarının annelerini eğitimsiz bırakmayın. Bilindiği gibi aile toplumun ilk öğretmenleri annelerdir. Hepinizin 'Anneler gününüzü' kutluyorum. " dedi.

Yemeğe katılan bayanlar da duygularını dile getirdi. Eşini trafik kazasında kaybeden ve 4 çocuk annesi Hamail Durmaz, kendi annesini de yıllar önce kaybettiğini hatırlatarak, "Ben annesizliği çok iyi biliyorum. Annelerin ne kadar kıymetli olduğunu da iyi biliyorum. Anneler gününde Valimizin eşinin bizler için düzenlediği gezi programı ve yemekten dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. İlk kez gemiye bindim. İlk kez Akdamar Adasını gördüm. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sıcak bir ortamda yenilen yemeğin ardından Sevim Karaloğlu, anne ve çocuklarına alınan hediye paketlerini tek tek verdi.

Gezi proğramına, Vali Yardımcısı Meral Demirbaş, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni'nin eşi Tuba Güni, SYDV Müdür Yardımcısı Abdulsamet Denli de katıldı.

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title