Haberler

Vali Karaloğlu, İzmir depreminde yemek dağıtan ekibi kabul etti

Güncelleme:

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü saat 14.51'de 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin hemen ardından vatandaşların yiyecek ihtiyaçlarını gidermek için kente giden ve günlük 5 bin kişiye sıcak yemek çıkarma kapasitesine sahip aşevi tırı ve personeller görevlerini tamamlayarak Diyarbakır'a döndü. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, İçkale'deki makamda kabul ettiği ekibe teşekkür etti.

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü saat 14.51'de 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin hemen ardından Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun talimatıyla harekete geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası vatandaşların yiyecek ihtiyaçlarını gidermek için gönderilen, günlük 5 bin kişiye sıcak yemek çıkarma kapasitesine sahip aşevi tırı ve personeller İzmir'deki görevlerini tamamlayarak kente döndü.

13 kişilik ekiple deprem bölgesinde AFAD koordinesinde vatandaşlara 22 gün boyunca aralıksız hizmet veren aşevi tırı, 110 bin vatandaşın günlük yemek ihtiyacını karşıladı. Diyarbakır'a dönen ekibi Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Sur ilçesi İçkale'de bulunan makamında kabul etti. Göstermiş oldukları özverili çalışmadan dolayı ekibi kutlayan Vali Karaloğlu, "30 Ekim Cuma günü İzmir merkezli bir deprem yaşadık. Biz de Diyarbakır olarak bütün Türkiye ile beraber İzmir'de yaşayan vatandaşlarımızın acısına ortak olmaya ve onların acısını paylaşmak için yaraları sarma noktasında İçişleri Bakanlığımız AFAD Başkanlığı koordinasyonu ile hem arama kurtarma ekiplerimizi bölgeye gönderdik hem de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak seyyar AŞ evimizi hemen o gece harekete geçirerek İzmir'e gönderdik ve 22 gün İzmir'de günlük 5 bin depremzede vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtımında bulunduk. Biz millet olarak bir felaketle karşılaştıkları zaman bir ve beraber olmayı bilen, birbirlerine yardım etmeyi, yardıma koşmayı bilen bir milletiz. Milletimiz nasıl Van'a ve Elazığ'a koştuysa bu sene de İzmir depreminde yine millet olarak kenetlendik. Doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi demeden İzmir'de yaşanan bu felakette İzmirli kardeşlerimizin yarasını sarabilmek için ve oradaki vatandaşlarımızın yardımına koşması noktasında bütün ülke olarak yine kenetlendik. Biz de Diyarbakır olarak çorbada tuzumuz bulunsun diye arkadaşlarımız orada hizmet etmeye çalıştı. Ben orada görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim bir daha ülkemize bu ve buna benzer felaketleri yaşatmasın diye dua ediyoruz. Bir felaket oldu mu en önce koşacak olan Diyarbakır olacağını buradan garantisini verebilir" dedi.

Vali Karaloğlu daha sonra ekiplerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Diyarbakır İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title