Haberler

Vali Karaloğlu, Bitlisli Çocukları Makamında Ağırladı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Antalya'ya gelen Bitlisli öğrencileri makamında ağırladı. Bitlisli çocuklar hayatlarının en güzel günlerini Antalya'da geçirdiklerini dile getirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Bitlis'te 196 öğrencinin içerisinde bulunduğu ilk kafile Antalya'ya geldi. Vali Karaloğlu, Antalya'ya gelen öğrencilerden 25 kişilik bir grubu makamında ağırladı. Öğrencilerle karşılıklı sohbet eden Vali Karaloğlu öğrencilerle birlikte "Bitlis'te beş minare" türküsünü söyledi. Bitlisli öğrencilere Antalya hakkında izlenimlerini soran Vali Karaloğlu'na hayatlarının en güzel günlerini Antalya'da geçirdiklerini, şehri, yapılan organizasyonları, yemekleri, denizi ve otelleri çok beğendiklerini ifade ettiler.

Çocukları Antalya'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu "İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Bitlis'ten ve Şırnak'tan toplamda 2500 öğrencimizi öğretmenleri ve idarecileriyle beraber yaklaşık 3 bin misafiri Antalya'da beş yıldızlı otellerde ağırlamış olacağız. Şehrimizde ki tarihi ve turistik mekanları, hayvanat bahçesini eğence parklarını ve teleferik ile Tünektepe'yi ziyaret edecek çocuklarımıza hoş 3 gün yaşatarak onları şehirlerine ve ailelerine tekrar sağlıkla döndürmek istiyoruz" dedi.

Doğu ve güneydoğudaki 15 yaş altı çocukların 3 günlük seyahatler planında batıdaki akranlarıyla bir araya getirmek, aralarında bir sevgi, dostluk, kardeşlik bağı oluşturmak amacıyla projenin başlatıldığını dile getiren Vali Karaloğlu "İleriye dönükse ikili, ilişkiler oluşturarak çocuklara bir ufuk kazandırabilmek istiyoruz. Proje kapsamında gelen öğrenciler burada oldukları süre zarfında bizim çocuklarımız, yavrularımız, misafirlerimiz olarak Antalya'da bulunacaklar. Burada görevlendirilen öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü personellerimiz, Sağlık personellerimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personellerimiz ve diğer birimlerimizle çocuklarımızın huzur içerisinde Antalya'da seyahatlerini tamamlamaları için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Bitlis'ten Antalya'ya gelen ilk öğrenci kafilesi yarın tekrar memleketlerine geri dönecek. Cuma günü ise Şırnak'tan ikinci öğrenci kafilesi Antalya'ya gelerek akranlarıyla buluşacak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Antalya Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title