Haberler

Vali Karaloğlu, 2 Yıl İçinde Aynı Köye Üçüncü Kez Gitti

Güncelleme:

"Van Valisi Münir Karaloğlu, Gevaş İlçesi'ne bağlı Altınsaç Köyü'nün bölgenin saklı cennetlerinden biri olduğunu belirterek, devletin son iki yılda buralara çok önemli yatırımlar yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini söyledi.

30 Haziran 2009'da Van'daki görevine başladıktan sonra ilk köy ziyaretini Vangölü sahilinde bulunan Altınsaç ve İn Köylerine yapan Karaloğlu, 2 yıl içinde üçüncü kez ziyaret ettiği köylülere yatırım müjdesi ile geldi. Yardımcısı Atay Uslu, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, İl Defterdarı Yücel Öz ve Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Cevdet Kılıç'la birlikte vatandaşların sorunları dinledi. Köy muhtarı Faysal Akbaş'ın ikram ettiği tandır ekmeği, otlu peynir, yoğurt ve balı vatandaşlarla birlikte yiyen Karaloğlu, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte turizm yatırımın yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu.

-"VATANDAŞ EVİNDE ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERİ GELEN TURİSTLERE SATACAK"

Altınsaç ve İn Köyü ve koylarının bölgenin saklı cenneti olarak gördüğünü ifade eden Karaloğlu, devletin de son 2 yılda önemli yatırımları olduğunu ve yeni yatırımların devam edeceğini söyledi. Bu bölgeyi dünya turizmine kazandırmak için birçok yatırımcı ile görüştüğünü bildiren Karaloğlu, Vanlı bir işadamının her şeyin doğal olarak sunulacağı bir tatil köyü yapma düşüncesi olduğunu anlattı. Karaloğlu, yapılacak tesisle ile ilgili şunları kaydetti: "Bizim teşvikimizle yatırımcımız bu bölgeyi ayağa kaldıracak bir yatırım yapmak istiyor.

Bugün arazi bakacağız. Bu yatırım yapılırsa ne olur. Sizin ürettiğiniz, bal, peynir, yoğurt, ne üretiyorsanız orada satılabilecek hale gelir. Yapacağı yer betonarme değil de daha çok doğal kerpiçin ve ahşabın kullanıldığı ve içerisinde çiftliklerde yer alacak hayvanların bulunacağı bir tatil köyü olacak. Sizin çocuklarınız orada çalışacak"

-"BÖLGE DÜNYANIN EN GÜZEL KOYLARINA SAHİP"

Altınsaç ve çevresindeki yerleşim alanlarının dünyanın en güzel koylarının yer aldığı alanlar olduğunu ifade eden Karaloğlu " Belki dünyanın en güzel denizi buralarda var. Bu bölgenin insanı her türlü yatırımı hak ediyor. İnşallah sizinle beraber el ele bu bölgeyi artık yaşanılır hale getirmek istiyoruz. Eğitimiyle, sağlığıyla, ulaşımı ile iskelesiyle daha yaşanılır hale getirmek istiyoruz. Sizin desteğiniz önemli. 2 yıldır ciddi yatırım yapıyoruz. Hem alt taraftaki yolu yapıyoruz. Hem de köy yolunu asfaltladık. Bunlar para ile olan şeyler. Devletin artık para sorunu yok. Allah'a şükür yönetici sorunu da yok. Biz buralar kadar geliyoruz.

Bir vali 2 yıl içinde 3 defa geliyorsa önemlidir. Bunun da kıymetini bilmek lazım. İnşallah daha da güzel şeyler olacak. Köylümüzle beraber, vatandaşımızla beraber, el ele gönül gönüle, daha iyi işler olacak. Yeter ki biz birilerinin oyuna gelmeyelim. Türkiye'nin önü açık. Ama Türkiye'nin önünü kesmek isteyen dış güçler var. Onlar zaman zaman kirli oyunlar sahneye koyuyorlar. Vatandaşımızın da uyanık olması lazım. O kirli oyuna da gelmemesi lazım" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title