Haberler

Vali Kamçı'dan Özürlüler Haftası Açıklaması

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Engelli Vatandaşların Hatırlanması, Sorunlarının Daha Yakından Dile Getirilerek Toplumun Dikkatinin Çekilmesi ve Çözüm Yollarının Bulunması, Önlenebilir Nedenlerle Oluşan Engeller Konusunda Yeterli Bilincin Oluşması Açısından Özürlüler Haftası'nın Önemli Olduğunu Bildirdi.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, engelli vatandaşların hatırlanması, sorunlarının daha yakından dile getirilerek toplumun dikkatinin çekilmesi ve çözüm yollarının bulunması, önlenebilir nedenlerle oluşan engeller konusunda yeterli bilincin oluşması açısından Özürlüler Haftası'nın önemli olduğunu bildirdi.

Kamçı, yaptığı yazılı açıklamada, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde en önemli göstergelerden birinin, eşit hak ve özgürlüklere sahip olarak doğan insanların, hayatlarını da eşit şartlar altında, herhangi bir eksiklik duymadan sürdürebilmeleri olduğunu belirtti. Sosyal devletin; yaşlı-genç, engelli-engelsiz tüm vatandaşlarına ayrım gözetmeksizin bu imkanların sağlanmasının güvencesi olduğunu kaydeden Kamçı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Millet olarak bizleri farklı yapan ve tarih boyunca tek vücut olarak, dünya coğrafyasında her zaman dimdik ayakta tutan, milli ve manevi değerlerimizin başında, sosyal yardımlaşma ve dayanışma duyguları gelmektedir. Devletimiz, tüm kamu hizmetlerini engelli veya engelsiz tüm vatandaşlarına aynı kalitede ulaştırma çabası içerisindedir. Bu asli görevlerini yerine getirirken devletimizin en büyük desteği, milli ve manevi değerlerle yardımlaşma ve dayanışma duygusuna sahip bir toplumun varlığıdır. Her alanda çağdaş dünya değerlerine ulaşmayı hedefleyen ülkemiz, toplumsal refahı yükseltmenin bir şartı olarak, engelli-engelsiz tüm vatandaşlarının sağlık, eğitim, ulaşım ve istihdam sorunlarını çözmek, sosyal haklarını güvence altına almak, toplumsal hayatta daha katılımcı birer rol üstlenmelerini sağlamak için çalışmaktadır. Doğuştan veya herhangi bir hastalık yada kaza gibi bir nedenle engelli hale gelen vatandaşlarımızın, toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olarak, sorunlarının çözümü, üretken ve katılımcı bir yaşam sürme beklentilerinin karşılanması, devletimizin yanı sıra, vatandaşlarımızın ve gönüllü kuruluşlarımızın işbirliğini gerektirmektedir. Günümüzde özürlü olma nedenlerinin önemli bölümünün, kaçınılabilir ve önlenebilir olduğu gerçeğini göz ardı etmeden, ülkemiz nüfusu içinde oldukça önemli bir oran oluşturan özürlü vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, yalnızca bu vatandaşlarımızın değil, ailelerinin de hayata tutunmasını sağlayacaktır. Unutmayalım ki hiç kimse engelli olmayı kendisi seçmemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 10 - 16 Mayıs Özürlüler Haftası'nın tüm özürlü vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, rehabilitasyon ve sosyal güvenceli bir hayata ulaşmaları için vesile olmasını diliyorum." (OÇ-OÇ-Y) 12.05.2008 18:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title