Haberler

Vali Kahraman'ın Kütüphane Haftası Kutlama Mesajı

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Kütüphane Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Kahraman mesajında; "Kütüphaneler, toplumun kültür ve medeniyet birikiminin en önemli hazinesidir. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılardır.

Bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ekonomik, siyasal ve toplumsal yönden güçlü oldukları bilinmektedir. Dünyanın en iyi kütüphaneleri gelişmiş ülkelerde olması tesadüf değildir.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesine ve şuurlu birey oluşumuna olan katkılarıyla halk kütüphaneleri önemli sorumluluklar taşımaktadır. Geleceğimizin aydınlık yarınları olan çocuklarımıza en güzel tutkunun okuma alışkanlığı, en iyi dostun, arkadaşın ve yardımcının da kitaplar olduğunu benimsetelim.

Bu duygu ve düşüncelerle toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak için ve okumanın yaşam boyu öğrenme üzerindeki vazgeçilmez etkisini göstermek için kütüphane görevlileri, akademisyenler, yazarlar, okurlar, kamu görevlileri, paydaş sivil toplum örgütlerini hafta etkinliklerinde bir arada görme dileğiyle 52. Kütüphane Haftası'nı kutluyor ve toplumumuzda kitap okuma alışkanlığını gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum." - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütüphane Haftası Süleyman Kahraman Erzincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title