Haberler

Vali Hüseyin Atak'tan Eğitim Atağı

Sakarya'nın Eğitimdeki Başarısının Artırılması Amacıyla Vali Hüseyin Atak Tarafından Başlatılan Genişletilmiş Eğitim Toplantıları Devam Ediyor.

Sakarya'nın eğitimdeki başarısının artırılması amacıyla Vali Hüseyin Atak tarafından başlatılan genişletilmiş eğitim toplantıları devam ediyor.

İlçelerde düzenlenen eğitim toplantılarının yanı sıra merkezdeki okulların bulunduğu eğitim bölgeleriyle de ayrı ayrı çalışma toplantıları yapılıyor. Donatım Öğretmenevi'nde salı ve perşembe günleri gerçekleştirilen toplantılarda birinci ve ikinci eğitim bölgelerindeki okulların eğitim çalışmaları masaya yatırıldı. Toplantılara başkanlık yapan Vali Hüseyin Atak, Sakarya'nın ekonomik gelişmişliğiyle eğitimdeki başarısının aynı paralelde olmadığını belirterek, planlı ve programlı bir şekilde yürütülen eğitim faaliyetleriyle kısa zamanda bu dengelerin yeniden oluşturulacağını söyledi.

Sakarya'nın ihracatta 6. sırada, ekonomik gelişmişlikte 21. sırada olduğuna dikkat çeken Vali Hüseyin Atak, buna karşılık eğitimde iller arasında ÖSS'de 27., OKS'de ise 36. sırada olduğunu belirterek, “Amacımız kısa zamanda Sakarya'nın eğitimde ilk 10 il arasına girmesini sağlamaktır” dedi.

Vali Hüseyin Atak, eğitimcilerle yapılan toplantıların çok faydalı geçtiğini de belirterek, “Bizler okullarımızda görev yapan öğretmenlerimize, idarecilerimize, velilerimize ve en önemlisi de öğrencilerimize çok güveniyoruz. Okul öncesi eğitim başta olmak üzere ortaöğretim kurumlarına geçişte ve ÖSS sınavlarında Sakarya'yı hak ettiği noktaya elbirliğiyle hızla ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Milli Eğitim yöneticileri, eğitim bölgelerindeki okul müdürleri, öğretmenler, aile birliği üyeleri ve öğrenci temsilcilerinin katıldığı çalışma toplantılarında tüm okulların eğitim faaliyetleri ve sorunları ele alındı.

Sakarya'nın eğitimdeki başarısının artırılmasına yönelik daha önce Karasu ve Hendek ilçelerinde düzenlenen genişletilmiş eğitim toplantılarına 7 Aralık 2007 cuma günü Sapanca İlçesi'nde devam edileceği bildirildi.

(AK-AK)

05.12.2007 15:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title