Haberler

Vali Güzeloğlu Adem Açılışına Katıldı

Diyarbakır’da kadınlara ve engellilere yönelik kursların ağırlıkta olacağı Şehitlik 2 Aile Destek Merkezinin açılışı yapıldı.

Diyarbakır'da kadınlara ve engellilere yönelik kursların ağırlıkta olacağı Şehitlik 2 Aile Destek Merkezinin açılışı yapıldı.

Diyarbakır'da kadınlara ve engellilere yönelik kursların ağırlıkta olacağı Şehitlik 2 Aile Destek Merkezinin (ADEM) açılış töreni yapıldı. Yenişehir ilçesinde bulunan Muazzez Sümer Kız Meslek Lisesi bünyesinde bulunan ADEM açılışına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erküt Güre, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Zafer Halis Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, öğrenciler ve kurslara katılan kadınlar katıldı.

Öğrenci ve kadınlara selamlayan Vali Güzeloğlu, açılış kurdelesinin kesilmesinden önce kısa bir konuşması yaptı. Daha yaptıkları açıklamalarda bu yıl içerisinde 50 ADEM ile 100 bin kadın kursiyere ulaşmak istediklerini açıkladıkları anımsatan Vali Güzeloğlu, bu merkezin hızlı bir şekilde hizmete girmesinin hedefin çok uzak olmadığını gösterdiğini kaydetti. Vali Güzeloğlu, "Aile Destek Merkezleri sosyal ve toplumsal dönüşümün hazırlayıcısı ve sağlayıcısı olacak. Bugün burada açacağımız Aile Destek Merkezi de bunun çok özel bir örneğidir. Okulumuzun bünyesinde çok gayretli okul müdürümüzün inisiyatifi ile bizim desteğimizle burada iki ana başlıkta bir tanesi özellikle Diyarbakır mahalli ve yerel yemeklerinin öğretildiği, bunun kadınlarımıza aktarılarak gelecek kuşaklara kadar uzanacak bir kültürel zincirin oluştuğu bir merkez olacak. Bu çok önemli çünkü geleneksel değerleriyle Diyarbakır'ın sofra kültürüyle, yemek kültürüyle çok büyük bir zenginlik olduğunu biliyoruz. Binlerce yıllık tarihi, kültürü geriden bugüne taşıyan Diyarbakır bu zenginliği sofrasında da buluşturan, sofrasında da sunan çok önemli bir büyük merkezdir. Burada kaybolmaması adına kadınlarımıza bu bilginin, bu geleneğin ve bu zenginliğin sunulması olacak. Tabi aynı zamanda lisemizin öğrencilerine de, kızlarımıza da bunlar aktarılacak. Aynı zamanda tekstil eğitimi de verilecek. Böylelikle aslında ADEM'lerin Diyarbakır'da oluşturduğu heyecana prototipi çok güzel bir örnek olacak. Bu duygularla hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından Vali Güzeloğlu ve protokol üyeleri merkez bünyesinde açılan kursları ve sınıfları gezip bilgiler aldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Basri Güzeloğlu Diyarbakır Yenişehir Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title