Haberler

Vali Güvençer, Hayvan Borsasını Gezdi

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kurban Bayramı öncesi Manisa Ticaret Borsası Canlı Hayvan Borsası'nı ziyaret etti.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kurban Bayramı öncesi Manisa Ticaret Borsası Canlı Hayvan Borsası'nı ziyaret etti.

Kurban Bayramı öncesi Manisa Ticaret Borsası Canlı Hayvan Borsası'nı ziyaret eden Güvençer, satıcı ve alıcılarla bir araya geldi.

Güvençer, yaptığı açıklamada, Manisa Hayvan Borsası'nın Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kurban kesmenin Müslümanlara vacip bir ibadet olduğunu hatırlatan Vali Güvençer, "Manisa hayvan pazarı konusunda öncelikli. Manisa Hayvan Borsası Türkiye'deki diğer illere örnek olabilecek bir nitelikte. Vatandaşların ibadetlerini yerine getirebilmesi adına devletimiz, bunu en uygun koşula getirmiştir. Şimdiden tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kaya ise yaptığı açıklamada, bu yıl Kurban Bayramı'nda ve yıl boyunca dişi hayvan kesiminin yasak olduğunu söyledi.

Kaya, "Manisa genelinde 1 milyon küçükbaş, 200 bin küçükbaş hayvanımız mevcut. Kurbanlık konusunda pek sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyoruz. Üreticilerimize bol kazançlar temenni ediyoruz. Arkadaşlarımız hayvan pazarı içerisinde bilgilendirme broşürleri dağıtarak dişi hayvan kesilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Vali Güvençer'e Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve bazı STK temsilcileri eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Hakan Güvençer Kurban Bayramı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title