Haberler

Vali Güvenç Yol Çalışması Başlattı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Özel İdare statüsünden Karayolları statüsüne alınan Halfeti-Yukarı Göklü-Yaylak-Bozova Turizm Yolu'nda çalışmaları Karayolları 9.Bölge Müdürü Şamil Gülen ile birlikte başlattı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Özel İdare statüsünden Karayolları statüsüne alınan Halfeti-Yukarı Göklü-Yaylak- Bozova Turizm Yolu'nda çalışmaları Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen ile birlikte başlattı.

İlk olarak Halfeti Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Celalettin Güvenç ve beraberindeki heyeti Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik ve Bozova Kaymakamı Recep Öztürk, Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Yaylak Belediye Başkanı İbrahim Halil Göçer ve vatandaşlar karşıladı. Daha sonra Halfeti Kaymakamlığı Toplantı Salonu'na geçen Vali Güvenç, belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlarla bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Halfeti-Yukarı Göklü-Yaylak-Bozova yolu hakkında açıklama yapan Vali Güvenç, yöre halkının rahat ulaşım sağlamaları ve ulaşım şartlarının iyileştirilmesi hususu daha önce Bakan Faruk Çelik'in yöreyi ziyaretlerinde bu sorunu gündeme taşıdığını ifade etti. Bu yolların Özel İdare'nin sorumluluğunda köy yolu statüsünde olduğuna dikkat çeken Vali Güvenç, yöre halkının talepleri doğrultusunda bunu ÇSG Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte gündeme getirildiğini belirterek, "İki Hizmet Birliği Bozova ve Halfeti tarafından ihale edilerek yapılması kararını Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım Bey'e onaylattık. Ödeneklerinin de Bakanlık tarafından gönderilmesini de Bakanlık tarafından karar altına aldık" dedi.

Daha sonraki aşamalarda yöre için daha önemli gelişmeler gerçekleştiğini kaydeden Vali Güvenç, "Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım bu kadar önemli bir yolun köy yolu statüsünde Özel İdarede kalmasının doğru olmayacağını, bu yolları kara yolları standardına çıkartarak karayolları ağına almamız gerektiğini düşündü ve aldı.

Eğer bu karar olmasaydı, bu toplantıyı bundan 3-5 ay önce yapacaktık. Çünkü o dönem ihalemize esas proje dosyamızda 8 metrelik köy yolu statüsündeydi. Karayolları 'madem bu yolu karayolu ağına alıyoruz, madem ki bu iş şehirlerarası yol statüsüne geldi, projeyi değiştirelim 8 metreden 10 metreyeyani Karayolları'mız bunu 2A statüsüne çıkaralım' dedi. Bundan dolayı tekrar revizyona gittik, projede onun için geciktik. Yoksa biz bu işi çok daha önceden ihalesini yapmış yola başlamıştık. Gecikme sebebimiz 10 metrelik şehirlerarası bir yol yapmak içindir" dedi.

Belediye Başkanları, muhtarlar, meclis üyelerinden yolu genişletirken karşılaşılacak kamulaştırma ve mülkiyet problemlerinde yardımcı olmaları hususunu dile getiren Vali Güvenç, "Ne kadar bize kolaylık sağlanırsa, yardımcı olunursa bizde bu işi rahat bir şekilde bitiririz. Toplamda 47,7 Km. Halfeti Yukarı Göklü'den Bozova Yaylak'a iki taraftan ihalesini yapmış bulunuyoruz. Bozova ve Halfeti'de kaymakamlarımıza iki ayrı ihale yaptırdık. İki ayrı müteahhit çalışsın çabuk olsun diye düşündük. Toplam bu işin devlete maliyeti de eğer keşif artışı olmasa 15,5 millyon TL'dir. 15,5 milyon TL'lık işi de bugün başlatmış bulunuyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Son olarak Vali Güvenç, "İnsanlarımızın beklentilerini karşılayalım. Kaymakamlarımız sürekli yanınızda olacak Karayolları Bölge Müdürümüz bu işi denetleyecek. Bu kadim sorun da bitsin. Gerçekten çok güzel bir güzergahı karayolları ağına bağlamış oluyoruz. Karayolları Bölge Müdürü Şamil Beyin başından beri bize sağladığı olumlu katkı ve pozitif yaklaşım için halkımız ve vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Tabii esas bu işin mimarı Bakanımız Faruk Çelik, destek vermese takip etmese bunu aldırmamız çok zordu. Hepimiz çok uğraştık bürokrat olarak" diyerek sözlerini tamamladı.

Açıklamalarının ardından Vali Celalettin Güvenç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i telefonla arayarak, toplantıda hazır bulunan heyetin teşekkürlerini Bakan Çelik'e iletti. Telefon bağlantısıyla toplantı da yer alan heyete seslenen Bakan Çelik, " Şanlıurfa'mız, Bozova'mız, Halfeti'miz için hayırlı olmasını diliyorum. Zor bir süreçten geçerek bu yolun şuanda inşasına başlamış bulunuyorsunuz. Buranın karayolları bünyesinde yapılması önemli bir mücadele gerektirdi. Kolay değildi. Ama çok şükür bunlar başarıldı. Ben sizlere ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tabii biz Şanlıurfa için üzerimize düşeni her zaman yapacağımızı söyledik. Bu güzergah önemli bir rahatlama meydana getirecek. Hakikaten, Bozova'dan Yaylak'tan Halfeti'ye doğru giderken gerek oradaki beldelerin gerekse o güzergah üzerinde yaşayan bütün vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukları yerinde görme imkanım oldu. Vaatlerimiz arasında gerçekten bu yolun sağlıklı bir yol olması konusunda gerekli çalışmalarımızı yapacağımız sözünü vermiştik. Çok şükür bir rüya daha bir hedefimiz daha bugün gerçekleşmeye başlamış bulunuyor" dedi.

Telefonla bir müjde daha paylaşan Bakan Çelik, "Dün gece 24.00'da kanun meclisten geçirdik. Göçerlerle ilgili düzenleme 70 yıldır yapılamamıştı. Göçer kardeşlerimize de arsa tahsisini TBMM'den dün gece geçirdik. Gecemiz gündüzümüz Şanlıurfa'nın yolları için köyleri için. Şanlıurfa'nın kaybettiği zamanı kısa süre içerisinde yakalamak ve kısa süre içerisinde bu hizmetleri Şanlıurfa'ya ulaşmasını sağlamak için geçiyor. Valisiyle, Kaymakamlarıyla, Belediye Başkanlarıyla, Milletvekilleriyle huzurlu bir çalışma ortamımız var Allah bozmasın" dedi.

Daha sonra Bakan Çelik'e Halfeti- Bozova yolu için Belediye Başkanları, köy muhtarları ve meclis üyeleri telefonda teşekkürlerini ifade ettiler.

Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürü Şamil Gülen ise "ÇSGB Bakanı Faruk Çelik ve bürokratlar şahsında Valimiz Celalettin Güvenç'e Şanlıurfa iline verdikleri destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu yolla ilgili bir ay önce Özel İdareden Karayollarına geçti. Geçtikten sonra ben Sayın Valimize dedim ki bizim yollarımızın standartları bellidir. Bu proje bir daha elden geçirdik ve gecikti. Çalışmalarımız bitti şuanda müteahhitimizin çalışmasına mani bir durum yok. Bizim bu 47 km'lik kesimde öncelikle köy içlerini bu sene kesinlikle bitirmemiz lazım. Muhtarlarımızla görüşeceğiz her köyün, kaldırımları, drenajları bitireceğiz. Bir de köyden köye eski yolların standardını biraz genişleteceğiz. Birer ikişer metre tarlalara gireceğiz bunun içinde istimlak planlarımızı hazırlıyoruz. Bir metre bile vatandaşımızın arazisine girersek kesinlikle bunun parasını vereceğiz. Açık ve net söyleyeyim istimlak işimiz yaklaşık iki sene sürüyor ama devletin işi sağlamdır. Bu paraları kesinlikle ödeyeceğiz" dedi.

GÖÇERLERİ RAHATLATAN YASA ONAYLANDI

Geçtiğimiz gün TBMM'den geçen Ceylanpınar TİGEM arazileri konusunda da bir açıklama yapan Vali Celalettin Güvenç, "25 ayrı mahalle şeklinde 60-70 yıldır lavabosuz, okulsu, illegal yaşayan vatandaşlarımız vardı. Bunlara maalesef hiçbir çözüm üretilememişti. Gene Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in vaatleri doğrultusunda yaptığımız çalışmalar sonucunda TİGEM arazilerinin içerisine tam 131 bin dekar arazi bu 5 bin nüfusu dağıtılmak üzere dün yasayı meclisten geçirdik. Ankara'ya özellikle de onun için gittim. Yasa da bazı aksaklıklar olmasın diye. Sağ olsun Sayın Bakanımız da bizzat takip etti. 131 bin dekarlık arazi göçerlere TİGEM'den tahsis ediliyor. 60-70 yıldır tanımı yapılmamış, lavabosu, yolu, okulu, elektriği olmayan bölgelerde yaşayan insanlarımız medeni bir şekilde kendi arazilerinde beş ayrı köy olarak kuracağız. Beş ayrı köyde de bundan sonra hayatlarını sürecekler. Bunun içinde gerek Bakanımıza gerekse milletvekillerimize, Tarım Bakanlığı'na ve TİGEM Genel Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan onaylamazsa zaten olmazdı. 130 bin dekar arazi kolay bir şey değil. Ama helal olsun vatandaşımız buna layıktır. Devletin malı milletindir. Bunu da dün gece meclisten çıkarmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. İnşallah hak sahiplerine yarından itibaren yerlerini verip o kötü görüntüyü, işgalleri bitireceğiz. Hayırlı olsun, Şanlıurfalıların kadim bir sorun daha çözüldü" dedi.

Kaymakamlıktaki değerlendirme toplantısının ardından Halfeti merkezinde yer alan esnafla görüşen Vali Güvenç, burada İlçe merkezden geçen yolu da inceledi.

Halfeti Merkez ziyaretinin ardından Yukarı Göklü Beldesine geçen Vali Güvenç, burada Belde Belediye Başkanı Bazo Yılmaz ile bir süre görüştü. Vali Güvenç ve beraberindekiler daha sonra Yukarı Göklü- Yaylak yolunu yerinde inceledi. Güzergah üzerinde bulunan yerleşim birimlerinde yaşayan vatandaşlara yolun yapımı hakkında bilgi veren Vali Güvenç, daha sonra Yaylak Belde belediyesini ve Bozova Belediyesini ziyaret etti.

Bozova Belediyesinde, Halfetililere bir müjde daha veren Vali Celalettin Güvenç, "Halfeti merkez geçişini 1 km'lik kısmı bulvar gibi Karayolları Bölge Müdürümüz bu yol ihalesi kapsamında yaptıracak ve Halfeti'mize hediye edecek. Eski Halfeti'ye inen yolda orası bir bulvar haline gelecek. Her zaman söylüyorum yerinde görmediğin zaman yerinde yaşamadığın zaman sorunlar Vilayete Ankara'ya gelene kadar ruhsuzlaşıyor. Gideceksin yerinde bizzat göreceksin. Felsefemiz bu bunu da başkanlarımızla amir arkadaşlarımız ve kaymakamlarımızla yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu da bir konuşma yaparak Halfeti- Bozova yolunun yapımından emeği geçen Vali Celalettin Güvenç'e, ÇSGB Bakanı Faruk Çelik'e ve Şanlıurfalı Milletvekillerine teşekkür etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Halfeti Bozova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title