Haberler

Vali Güvenç'ten Bayram Mesajı

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Tarih Sınavını Yüzünün Akıyla Veren Erzurum'un Bugün de Dünyada Hakettiği Yeri Bulabilmek İçin Mücadele Ettiğini Söyledi.

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, tarih sınavını yüzünün akıyla veren Erzurum'un bugün de dünyada hakettiği yeri bulabilmek için mücadele ettiğini söyledi.

Erzurum'un düşman işgalinden kurtarılışının 90. yıldönümü sebebiyle Vali Celalettin Güvenç kutlama mesajı yayınladı. 12 Mart'ın, Erzurumlunun yüreğinde ayrı bir yeri olduğunu belirten Vali Güvenç. "12 Mart, her tarafı tarih kokan Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun tarihidir, Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolun ilk adımlarından biridir. 12 Mart Erzurum'un, Erzurumlu'nun işgalci ülkelere, emperyalizme karşı destanlar yazdığı tarihtir. 12 Mart, sadece vatan savunması olmayıp, daha derin manalar ifade etmektedir. Çünkü öyle bir vatan savunması vardır ki, burada kadınlar, kızlar, çocuklar velhasıl tüm halk vardır, onur mücadelesi, şeref mücadelesi, bağımsızlık mücadelesi kısaca insanlık mücadelesi vardır. 3 aylık çocuğunu evinde Allah'a emanet ederek düşmana karşı yürüyen bir yürek vardır." Dedi.

Kurtuluş mücadelesinde başarılı sınavlar veren Erzurum'un gelişen dünyada da yerini almak istediğini belirten Vali Güvenç, mesajında şunları dile getirdi; "Geçmişinde tarih sınavını yüzünün akıyla veren Erzurum'umuz bugün de globalleşen dünyada hak ettiği yeri bulabilmek için mücadelesine devam etmektedir. Cumhuriyetin kurulmasından bu tarafa ülkemiz ve Erzurum önemli atılımlar gerçekleştirmiş, çağdaş, dünyaya ayak uydurabilen, teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilen bir kent hüviyeti kazanmıştır.

Geçmişi ile övündüğümüz, geleceğinden ise her zaman umutlu olduğumuz Erzurum el değmemiş bakir coğrafyası, mert insanı, her türlü kış etkinliklerinin yapılabileceği uygun mekanlarıyla Doğu Anadolu'nun ön plana çıkan bir İl'i konumundadır. Ana yolların geçiş noktasında bulunan ilimiz, modern havayolu, karayolu ve demiryolu ulaşımının rahatlıkla yapılabildiği bir konumda bulunmaktadır. Yatırım yapmak isteyen işadamlarının konaklamaları için uygun mekanların da yeterince bulunduğu Erzurum, ülkemizde son zamanlarda yaşanan ekonomik gelişmelerden de yararlanmaya başlamıştır." Mesajında 2011 yılında gerçekleştirilecek olan 25. Dünya Üniversite Kış Oyunları hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Güvenç, "Bu organizasyonun gerçekleştirilmesi ile Erzurum, her türlü kış sporlarının yapılabileceği bir kış turizm merkezine dönüşecek ve dünya çapında tanıtımının yapılması sağlanacaktır. Oyunların gerçekleştirilmesi hususunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti tam destek olmaktadır ve sadece yarışma yerlerinin yapılabilmesi için yaklaşık 200 milyon YTL'lik bir ödenek bütçeye konulmuştur. Bu ödenekle ilimize, 5 adet buz salonu, 5 adet atlama kulesi, en modern imkanları olan ve Palandöken ile Konaklı bölgelerinde bulunan, 11 adet lift ile kar yapma sistemleri, kuzey disiplini yarışma alanları gibi çok önemli tesisler kazandırılacaktır. Konu ile ilgili halen planlama ve projelendirme çalışmaları devam etmekte olup, 2008 yılında tüm tesislerin ihale edilip 2009 ile 2010 yıllarında bitirilmesi planlanmaktadır." dedi.

(ST-ST-Y) 11.03.2008 16:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title