Haberler

Vali Güvenç, İl Genel Meclisi'ne Katıldı

Manisa İl Genel Meclisi'nin Toplantısına İlk Kez Katılan Kentin Yeni Valisi Celalettin Güvenç, "Bir Aylık Sürede Gerçekten Gayretli, Çalışkan, Vatansever, Eğitimli, Güzel İnsanların Yaşadığı, Kalkınmayı Hedef Alan Bir İlde Olduğumu Bizzat Yaşayarak Görüyorum. Bu da Bana Ayrı Bir Heyecan ve Güç Veriyor." Dedi.

Manisa İl Genel Meclisi'nin toplantısına ilk kez katılan kentin yeni valisi Celalettin Güvenç, "Bir aylık sürede gerçekten gayretli, çalışkan, vatansever, eğitimli, güzel insanların yaşadığı, kalkınmayı hedef alan bir ilde olduğumu bizzat yaşayarak görüyorum. Bu da bana ayrı bir heyecan ve güç veriyor." dedi.

Özel İdare'de gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, "Manisa'da yeni göreve başlayan değerli Valimiz Celalettin Güvenç bey aramızdalar. Sayın Valim Manisa'ya hoş geldiniz diyor görevinizde başarılar diliyoruz" dedi. Vali Celalettin Güvenç de Manisa'da ilk kez katıldığı İl Genel Meclisi toplantısında meclis üyelerine hitaben konuşma yaptı. Vali Güvenç, "Zaman su gibi akıyor. Yeni falan derken, sonuçta aşağı yukarı 1 aydır Manisa'dayım. Manisa'nın havasını teneffüs ediyoruz. Manisa'nın sorunlarıyla, insanlarıyla haşır neşir oluyoruz. Şunu ifade etmek istiyorum ki; böyle güzel bir ilde göreve başlamanın mutluluğunu, heyecanını yaşıyorum. Bu bir aylık sürede de gerçekten gayretli, çalışkan, vatansever, eğitimli, güzel insanların yaşadığı, kalkınmayı hedef alan bir ilde olduğumu bizzat yaşayarak görüyorum. Bu da bana ayrı bir heyecan ve güç veriyor. Bu bir aylık sürede toplumun hemen her kesiminden, siyasi partilerden, sivil toplum örgütlerinden, meslek odalarından, çok büyük destek ve teveccüh gördüm. Bunun için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışma adına, ileriye dönük proje yapma adına, gerçekten şevk vermiştir, iştah vermiştir. Bunları huzurunuzda sizlere belirtmek isteyip görev biliyorum." dedi.

Özel İdare'nin meclis yapısında 3 yıl önce yapılan değişiklikle yapılan hizmetlerde devrim sayılabilecek adımlar atıldığını ifade eden Vali Güvenç, "Yerelleşme uzun yıllar dünyanın gündeminde olan bir olgudur. Sorunların yerinde ve yerindeki kuruluşlar eliyle çözülmesi, kalkınmanın yerinde başlatılıp orada sürdürülmesi ekseninde İl Özel İdarelerimize de önemli misyonlar yüklendi, yeni görevler verildi. İnşallah önümüzdeki dönemde yeni kaynaklar verilmesi de sağlanacaktır ve sağlanmalıdır. Çünkü Özel İdareler'de beklenti önceki dönemlere göre çok arttı. Toplumun hemen her sorunuyla ilgili, her sektörle ilgili, her türlü alt yapıyla ilgili sizlerden, Özel İdarelerimiz'den beklentiler oluştu. Sizler bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak, alt yapı sorunlarını çözmeye yarayacak adımlar atıyor, atmaya devam ediyorsunuz. Ama inşallah kaynak bakımından da yeni düzenlemelerle güçlendiriliriz, bunun beklentisi içindeyiz ve böyle bir çalışma da var. Oturumunuzun Manisamıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İl Genel Meclisi toplantısı Vali Güvenç'in konuşmasının ardından gündemdeki maddeler görüşülerek oturum devam etti.

(ÖA) 11.06.2008 17:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title