Haberler

Vali Güngör'den Kadınlar Günü Mesajı

Erzincan Valisi Ali Güngör 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınlayarak Tarihsel ve Geleneksel Olarak Türk Toplumunda Çok Önemli Bir Yeri Olan Kadınların, Cumhuriyetin Kurulmasıyla Elde Ettiği Hakları Her Alanda Üstün Başarılar Göstererek Kullandıklarını İfade Etti

Erzincan Valisi Ali Güngör 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tarihsel ve geleneksel olarak Türk toplumunda çok önemli bir yeri olan kadınların, cumhuriyetin kurulmasıyla elde ettiği hakları her alanda üstün başarılar göstererek kullandıklarını ifade etti Vali Güngör yaptığı yazılı açıklamada 20. yüzyılın başından itibaren, dünyanın pek çok ülkesinde eşitlik ve hak talepleriyle uzun bir mücadeleye girişen kadınların birlik ve dayanışmalarının simgesi olarak 8 Mart tarihinin, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını hatırlattı.

Geçen süreçte, kadınların başlattığı daha eşit ve daha yaşanılır bir dünya hayali, toplumların bütün kesimlerinde yankı bularak, destek gördüğünü ifade eden Vali Ali Güngör açıklamasında şunlara yer verdi; "Evrensel insan haklarının vazgeçilmez ve ayrılmaz bir parçası olan kadın haklarının sağlanması yolunda yapılan çalışmaların simgesi olan "Dünya Kadınlar Günü". Kadınların siyasal, sosyal ve ekonomik haklarını elde edebilmek için 20 inci yüzyılın başlarında başlatılan mücadele daha hiçbir ülkede de sonuç vermemişken, Türkiye büyük önder Atatürk'ün girişimiyle kadına seçme ve seçilme hakkı veren ilk ülkelerden biri olmuştur. Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte Türk kadını, sosyal ve kültürel alanda daha fazla görevler üstlenmiş, başta seçme ve seçilme olmak üzere birçok hakkını elde etmiştir. Böylece ülkemiz, demokratik ve çağdaş bir toplum olmanın gereği olan kadın-erkek eşitliğinin gerçekleşmesinde önemli aşamalar kaydetmiştir Kadınlarımız sosyal ve ekonomik yaşamdaki ağırlıklarını artırdıkça ve toplumun genel eğitim düzeyi yükseldikçe bu sorunlarında giderek azalacağını ümit ediyorum.Kadınlarımız, fazileti, erdemi, iffeti ile toplumun mimarı ve kültür taşıyıcısıdır. Kadınlarımızın öncelikli görevi anneliktir. Çünkü gelecek nesilleri yetiştiren kadındır. Toplumun temeli aile, ailenin temeli de kadındır. İyi aile, iyi toplumu oluşturur. Öyleyse Türk kadınları, eğitimli önce iyi bir insan, iyi bir eş ve anne, çalışan, düşünen, üreten, hayatın her alanında aktif ve söz sahibi olmalıdır.İnsanlık onurunun gerektirdiği şekilde; kadın-erkek herkesin eşit olduğu bir dünyada yaşamak, bağımsızlığımızın kazanılmasında en az erkekler kadar gayreti ve katkısı olan Türk kadının da en tabii hakkıdır." (CM-İRT-Y) 07.03.2008 16:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title