Haberler

Vali Güler ve Başkan Topbaş Elele Ateşten Atladı...

Bahar Bayramı Nevruz Sultanahmet'te; İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 6. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Fikret Tolungüç, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ve Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er'in Katıldığı Törenle Kutlandı.

Bahar Bayramı Nevruz Sultanahmet'te; İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 6. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Fikret Tolungüç, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ve Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er'in katıldığı törenle kutlandı. Törende Vali Güler, Başkan Topbaş, Tuğgeneral Fikret Tolungüç ve Eminönü Belediye Başkanı Er ateşten atlayarak baharı kutladı. Tek tek ateşin üzerinden atlayan dörtlü daha sonra elele tutuşup ateşten atlayarak birlik ve barış mesajı verdi. Törene katılan devlet erkanı daha sonra haşlanmış yumurta tokuşturdu.

TOPBAŞ : "KÜLTÜREL DEĞERLERE SAHİP ÇIKMAMAMIZ BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜ DERİNDEN SARSAR"

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'de gelenek ve göreneklerin unutulmaya yüz tuttuğuna işaret ederek, bahar bayramı Nevruz'un da halkın büyük çoğunluğu tarafından unutulduğunu ya da yanlış yorumlandığını kaydetti. Topbaş, "Toplumlar birlik ve beraberliklerini korudukları sürece yaşayabilir. Biz de bizi biz yapan gelenek ve göreneklerimizi yaşatmalıyız. Birlik ve dirliğimize katkı sağlayan değerlerimizi yaşatmamız gerekir" diye konuştu.

GÜLER: "SADECE VARLIĞIMIZ TEHLİKEYE DÜŞTÜĞÜ ZAMAN DEĞİL HER ZAMAN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ"

İstanbul Valisi Muammer Güler ise konuşmasında, tüm Türk toplumunun Nevruz Bayramını kutlayarak, "Türkün dostluğunu, kardeşliğini, birlik ve beraberliğini perçinleyen, aydınlık ilkeleriyle sadece varlığımız tehlikeye düştüğü zaman değil, her zaman ve her ortamda birlikte hareket ettiğimiz taktirde daha mutlu, huzurlu ve güven dolu yarınlara ulaşmamız mümkün olabilecektir. Türk ulusu birlik ve beraberlik içinde sonsuza dek varlığını sürdürecektir" şeklinde konuştu.

TOPBAŞ VE GÜLER HALAY ÇEKTİ

Törende İstanbul'daki ilk ve orta öğretim okulları arasında düzenlenen "Türk kültüründe Nevruz" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ödül alan öğrencilere Vali Muammer Güler tarafından hediyelerinin takdim edilmesinin ardından halk oyunları gösterileri düzenlendi. Ardından sahne alan TRT Halk Müziği sanatçılarından Sabahat Aslan'ın türküleri eşliğinde Vali Güler ve Başkan Topbaş diğer katılımcılarla birlikte halay çekti. Tören Sultanahmet Meydanı'nda yemek servis edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title