Haberler

Vali Güler, Samast'ın Görüntüleri Konusunda Yorum Yapmadı

İstanbul Valisi Muammer Güler, Gazeteci Hrant Dink Cinayetinin Zanlısı Ogün Samast'ın Basında Yer Alan Görüntülerine İlişkin, "Onun da Soruşturması Yapılıyor, O Konuda Bir Şey Söylemem" Dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Gazeteci Hrant Dink cinayetinin zanlısı Ogün Samast'ın basında yer alan görüntülerine ilişkin, "Onun da soruşturması yapılıyor, o konuda bir şey söylemem" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı İzmir'e uğurlamak üzere Atatürk Havalimanı'na gelen İstanbul Valisi Muammer Güler, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Güler, "Hrant Dink cinayetiyle ilgili bütün soruları sayın başsavcılara yönelteceksiniz. Ben artık adli işlem safhasının dışındayım" dedi. 'Soruşturmada cinayete ilişkin ikinci bir isimden söz ediliyor mu?' şeklindeki soruya Güler, "Onun da araştırması yapılıyor. Böyle bir iddia yada hangi iddia varsa araştırılıyor. Başka zanlılar da yakalandı ve peşpeşe devam etti. Yine yakalanır. Yine böyle bir iddia varsa değerlendirilir. Yine bu konudaki iddialar, daha önce de emniyete çağrılarak oradaki kamera görüntüleri kendilerine izlettirilerek teyit ettirilmeye çalışıldı. Öyle bir iddia varsa arkadaşlarımız, sayın başsavcılarımız, sayın cumhuriyet savcılarının talimatıyla onu da gereğini yerine getirirler. Ama şu anda bütün inceleme sürüyor. Öyle bir iddia varsa değerlendirilir" yanıtını verdi.

Bir gazatecinin 'Samsun'da basına sızan görüntülerde Ogün Samast'ın yanındaki kişinin Yasin Hayal olduğunun kesinleştiği yolunda bir bilgi var' ifadesi üzerine Güler, "Arkadaşlar 'kesinleşti' şeklinde bir ifade tam bir yargı demektir. Henüz daha araştırma olmadan böyle bir kanaata varmak mümkün değil, eldeki bilgiler bunu teyit etmiyor" dedi.

'Samsun'da verilen görüntülerle ilgili görüşünüz nedir?' sorusuna ise Güler, "Onun da soruşturması yapılıyor, o konuda da bir şey söylemem" cevabını verdi.

(TC-AS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title