Haberler

Vali Güler: "Derbideki Olaylar Tarihe Kara Leke"

İstanbul Valisi Muammer Güler, Geçen Hafta Sonunda Yapılan Fenerbahçe-galatasaray Derbisinde Yaşanan Olayların, Türk Spor Tarihine Kara Bir Leke Olarak Geçtiğini Söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, geçen hafta sonunda yapılan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan olayların, Türk spor tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

Güler, derbinin, kamuoyunun önünde sporda şiddetle ilgili bir ibret vesikası olduğunu belirterek, ''Hem iç, hem de bu kötü görüntülerin yer alması suretiyle dış kamuoyunda Türk sporu için maalesef son derece kötü bir örnek olarak tarihe geçecektir" dedi.

Güler, bu maçta yaşanan olayların, sadece polisiye tedbirlerle bunların önlenemeyeceği konusundaki öteden beri kendisinin söylediklerini kanıtladığını vurguladı.

Derbi maçla ilgili olarak ilk planda 31, daha sonra da kamera tespitleriyle 17 kişinin göz altına alındığını açıklayan Vali Güler, statta bulunan 57 kameranın görüntülerinin de tek tek izlenmeye devam edildiğini söyledi.

Güler, bu tespitler yapıldıkça göz altına almaların artacağını vurgulayarak, ''Bu olayın önce bir adli boyutu vardır. Polise mukavemet, yaralama, darp adli bir suçtur" dedi.

Sahaya atılan yabancı maddelerin organize bir şekilde stada alındığını kaydeden Güler, bunun ihmal veya basit bir hata ile izahının mümkün olmadığını belirtti.

Güler, stat görevlileri, stattaki büfeleri işletenler ve çalışanlar hakkında incelemelerinin sürdüğünü açıkladı.

Türk Polisi'nin derbi karşılaşmada bir büyük imtihan verdiğini ve büyük bir olayı önlediğini dile getiren Güler, misafir takıma ayrılan bölümdeki bandın emniyet tarafından genişletildiğini anlatarek, ''Oraya atılacak meşaleler ve diğer maddelere mani olunmuştur. Oraya atılacak çok sayıda meşaleden çıkabilecek bir yangın, bir çok insanın kaçmak isterken ezilerek yaralanmasına veya ölmesine yol açabilirdi" dedi.

Güler, maçta 14 emniyet mensubunun yaralandığını, bir polis memurunun şu anda hastanede olduğunu vurgulayarek, ''Bu arkadaşımızın, gözüne gelen bir cisimden dolayı gözünü kaybetme tehlikesi vardır" dedi.

Güler, kanunlarda gerekli değişikliklerin yapılması gerektiğini, çünkü maçlara girme yasağı verilen kişileri kontrol etmekte zorlandıklarını söyledi.

Spor İl Güvenlik Kurulu olarak 739 kişiye yaklaşık 800 milyar para cezası, 541 kişiye de 4-6 ay arasında müsabakalardan men cezası verdiklerini belirten Güler, ''Ama bu kişilerin müsabakaya girip girmediklerini kontrol etmek mümkün olmamaktadır. Bu şahıslar artık karakolda bekletilemiyor. Bu nedenle de kontrol olmuyor'' dedi.

Güler, maç öncesinde televizyonlara röportaj verip ''Bu maçı bitirtmemeye geldik, her türlü eylemi yapmak için kararlıyız'' diyen kişilerin arandığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title