Haberler

Vali Erin Kanaat Önderleriyle Buluştu

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kent merkezi ile ilçelerdeki kanaat önderleri ve aşiret liderleriyle buluştu.

Valilikten yapılan açılamaya göre, toplantıda konuşan Erin, Türkiye'nin içinde bulunduğu uluslararası siyasi pozisyon, sınır komşumuz olan ülkelerde yaşanan savaşlar ve buna karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin tutumu hakkında bilgiler verdi.

Görev yapmaya başladığı süre boyunca kanaat önderleri, aşiret liderleri ve vatandaşlarla bir araya geldiğini belirten Erin, bundan sonra 15 gün aralıklarla istişare toplantılarını sürdüreceklerini ifade etti.

Şanlıurfa'nın, Türkiye'nin ve dünyanın en kritik, stratejik ve hassas noktasında yer aldığını ifade eden Erin, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa halkının ve aşiret liderlerinin birlik ve beraberliğin yanında, bayrağımızın yanında, milletimizin istiklali ve istikbalinin yanında yer aldığını tarihteki konumuna da baktığımızda görüyoruz. Bizim kurtuluş savaşımızın o şanlı mücadelesinin Urfa'ya yansıması, şanlı ünvanının verilmesine neden olan o kahramanlığın gösterilmesi, yüz yıl önceki emperyalistlerin Anadolu'nun dört bir tarafına saldırarak bir daha ayağa kalkmamak üzere bizlerin üzerine saldıranların Şanlıurfa'da nasıl bir ders aldığını hepimiz biliyoruz. İşte o kahramanların mimarları, bugün bir arada olduğumuz kardeşlerimizin ataları ve dedeleridir. Onlara rahmet ve minnet duygularımızı iletiyor, saygı ve hürmetle selamlıyoruz."

Toplantıya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Orbay Bahri Ulgar, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Müftüsü İhsan Açık da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Erin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title