Haberler

Vali Erden'den Tarihi Dokuya Zarar Verildiği İddialarına Cevap

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden Kümbet Camisi'nde (12 Havariler Kilisesi) Devam Eden Restorasyon Çalışmaları Sırasında Tarihi Dokuya Zarar Verildiği İddialarına Karşı Yaptığı Açıklamada, "Her Hangi Bir Olumuz Durum Var İse Biz Hemen İlgili Kuruma Projesinin Dışında Hiçbir Şey Yapmaması İçin Gerekli Uyarıyı Yapar ve Üzerimize Düşen Titizliği Gösteririz" Dedi.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden Kümbet Camisi'nde (12 Havariler Kilisesi) devam eden restorasyon çalışmaları sırasında tarihi dokuya zarar verildiği iddialarına karşı yaptığı açıklamada, “Her hangi bir olumuz durum var ise biz hemen ilgili kuruma projesinin dışında hiçbir şey yapmaması için gerekli uyarıyı yapar ve üzerimize düşen titizliği gösteririz” dedi.

Son günlerde basında “Restorasyon Rezaleti”olarak yer alan Kümbet Camisi'nde (12 Havariler Kilisesi) restorasyon çalışmaları sırasında kilisenin dış yüzeyindeki tarihi dokuya zarar verildiği yönündeki haberler üzerine Vali Erden bir açıklama yaptı. Vali Erden “Kilisedeki restorasyon ile ilgili yapılan iş tamamen projesine uygundur. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Her hangi bir olumsuz durum var ise biz hemen ilgili kuruma projesinin dışında hiçbir şey yapmaması için gerekil uyarıyı yapar ve gerekli titizliği gösteririz.“ diye konuştu..

“İşçiler rölyeflere çivi çakıyorlar. Müze müdürü ile görüştük. Görüş açıklamadılar biz de Oktay Ekinci ile görüştük” şeklindeki soru üzerine ise Vali Erden: “Ben bu işin detayını ve tekniğini bilmiyorum. Tekniğini elbette uzmanları bilir. Bize düşen onları uyarıp titizliğe sevk etmektir. Ben hemen Vakıflar Bölge Müdürünü arayıp bu işe ele almasını isteyeceğim.” şeklinde konuştu.

Kümbet Camisi'nin (12 Havariler Kilisesi) dış yüzeyince bulunan Hz. İsa'nın 12 havarilerinden Andreas, Bartholomaeus, Petrus, Yuhanna, Büyük Yakub, Matta, Filipus, Simun, Taddeus (Yahuda), Tomas, Mattias, Aziz Pavlus'un rölyeflerinden bazılarına restorasyon sırasında kullanılan iskeleyi tutturmak için matkapla delinip, dubel çıkıldıktan sonra vidalı çivi çakılması nedeni ile tarihi dokunun zarar gördüğü haberlere konu olmuştu.

(BA-İRT-Y)

17.08.2007 19:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title