Haberler

Vali Deniz: 'Bu Milleti, Terör Örgütleriyle Dize Getirmeye Çalışıyorlar Ama Başaramayacaklar'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehit yakınları ile gazilerin salona gelmesi

Vali Ahmet Deniz eşi Olcay Deniz ile davetlilerle sohbet etmesi

Vali Ahmet Deniz'in konuşması

Batman Valisi Deniz:

"DAEŞ olsun, PKK olsun, DHKP/C olsun bunların tek bir amacı var, bu ülkenin büyümesini, gelişmesini önlemek isteyen ülkelerin piyonu olarak hareket etmektir"

"Bu terör örgütlerini kullananlar Çanakkale'de dize getiremediği bu milleti, terör örgütleriyle dize getirmeye çalışıyorlar ama başaramayacaklar. Çünkü bu milletin birliği, beraberliği var"

-"Biz bin yıldır bu coğrafyada Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Sünni'siyle, Alevi'siyle kardeşçe yaşıyoruz. Biz bu birlikteliğimizi devam ettirdiğimiz müddetçe bunlar bu amaçlarına asla ve asla ulaşamayacaklar"

Batman Valisi Ahmet Deniz, "DAEŞ olsun, PKK olsun, DHKP/C olsun bunların tek bir amacı var, bu ülkenin büyümesini, gelişmesini önlemek isteyen ülkelerin piyonu olarak hareket etmektir." dedi.

Batman Valiliği tarafından il merkez ve ilçelerde bulunan şehit yakınları ile gazilere yönelik iftar programı düzenlendi. Bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında konuşan Vali Deniz, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Deniz, "Bunu yapan terör örgütlerini kınıyorum. Atatürk Havalimanı'nda haince, kalleşçe yapılan saldırıda aralarında şehit polis memurlarımızın, yabancı misafirlerimizin de olduğu 41 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Terör örgütlerinin, Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin piyonu olduğunu vurgulayan Deniz, şöyle konuştu:

"Hepimiz biliyoruz, bu terör örgütleri, ismi ne olursa olsun DAEŞ olsun, PKK olsun, DHKP/C olsun bunların tek bir amacı var, bu ülkenin büyümesini, gelişmesini önlemek isteyen ülkelerin piyonu olarak hareket etmektir. Bunlar bu terör örgütlerini kullanarak Çanakkale'de dize getiremediği bu milleti, terör örgütleriyle dize getirmeye çalışıyorlar ama başaramayacaklar. Çünkü bu milletin birliği, beraberliği var. Biz bin yıldır bu coğrafyada Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Sünni'siyle, Alevi'siyle kardeşçe yaşıyoruz. Barış içerisinde yaşıyoruz, birbirimizi kucaklıyoruz. Biz bu birlikteliğimizi devam ettirdiğimiz müddetçe bunlar bu amaçlarına asla ve asla ulaşamayacaklar. Çünkü biz önce vatan diyoruz. Şehitlerimiz bu ülkenin tapusu, gazilerimiz bu ülkenin canlı tarihi."

Başta terör örgütü PKK olmak üzere diğer terör örgütlerinin ülkedeki birlik ve beraberliği bozamayacaklarını vurgulayan Deniz, kardeşçe yaşamaya devam edeceklerini aktardı.

Bu ülkenin büyüyeceğini ve gelişeceğini kaydeden Deniz, koskoca bir cihan imparatorluğunun mirası üzerine kurulmuş bir Cumhuriyetin onurlu vatandaşları olarak çok daha iyi yere geleceklerini söyledi.

Batman'ın terör örgütlerine müsaade etmediğine işaret eden Vali Deniz, Batmanlılara teşekkür etti. Deniz, "Son günlerde maalesef bölgemizde yaşanan Cizre'de, Silopi'de, Nusaybin'de, Şırnak'ta terör örgütünün kıskacında olan, evleri yıkılan insanlarımız var. Terör örgütünün iç yüzünün ne kadar karanlık olduğunu gördük. Batmanlı hemşehrilerimiz birlik ve beraberliğe sahip çıktı. Devletin birliğine, ülkenin bölünmezliğine sahip çıktı. Onun için yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İftar programına, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, il protokolü, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Politika Güncel Haberler

title