Haberler

Vali'den Tüberküloz Açıklaması

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Susuz İlçesi 100. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yemekhanesinde çalışan aşçı Nariz Parlak'ın tüberküloz çıkması haberleriyle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Vali Erden açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Susuz 100. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun hizmet alımı ihalesini yüklenen Çeşni Gıda Limited Şirketi çalışanlarından Nariz Parlak'ın, tüberküloz şüphesi ile 07.12.2007 günü Susuz Sağlık Ocağına başvuruda bulunması duyumu üzerine Susuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olay tutanağa bağlanmış ve aynı gün Nariz Parlak'ın ilişiği kesilerek yeni personel alınmıştır. Susuz Sağlık Grup Başkanlığı tarafından tedbir olarak tüm öğrenci ve personel, 10-11-12.2007 tarihlerinde sağlık taramasından geçirilmiş olup, durumundan şüphe edilen 22 öğrenci, Kars Verem Savaş Dispanserine havale edilmiştir. Kars Verem Savaş Dispanseri tarafından değişik zamanlarda alınan kültür örnekleri incelenerek 27.12.2007 günü verilen test sonuçlarına göre herhangi bir tüberküloz mikrobu olmadığı tespit edilmiştir. Yapılan tetkikler sonucu verilen rapora göre okulda yatılı kalmayan 1 öğrencide suçiçeği hastalığına rastlanılmış, yine okulda yatılı kalmayan 2 öğrencinin koruma amaçlı yapılan deri testinin (PPD) sonucunun pozitif çıkmasından dolayı tekrar tetkikleri istenilmiştir. Tekrar yapılan tetkikler sonucu öğrencilerde herhangi bir tüberküloz tanısı bulunmamıştır. Ayrıca, Susuz Kaymakamlığı tarafından 13.12.2007 günü konu ile ilgili ihmali bulunanlar hakkında da soruşturma başlatılmıştır."

(BA-İRT-Y)

27.12.2007 19:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title