Haberler

Vali'den Devlet Hastanesine Tam Not

Karabük Valisi Can Direkçi ve Beraberinde İl Sağlık Müdürü Korkut Eren, Karabük Devlet Hastanesi'ni Ziyaret Ederek, Hastane Başhekim Nurullah Soylan'dan Çalışmalar Hakkında Bilgiler Aldı.

Karabük Valisi Can Direkçi ve beraberinde İl Sağlık Müdürü Korkut Eren, Karabük Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, Hastane Başhekim Nurullah Soylan'dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Karabük Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Karabük Valisi Can Direkçi, hastanenin üniversite hastaneleri ile boy ölçüşür hale geldiğini söyledi. Karabük Devlet Hastanesi Başhekimi Nurullah Soyhan, Baş Hekim Yardımcıları, hastane müdürü ve müdür yardımcıları tarafından karşılanan Vali Can Direkçi, hastanede ilk olarak acil servisini gezdi. Acil servisi ziyareti sonrası, kazan dairesi başta olmak üzere, hastaneye yeni alan tıbbi cizahları tek tek incelerken, Başhekim Nurullah Soyhan, alınan cihazlar ve cihazların fonksiyonları hakkında bilgiler verdi. Servilerde yatan hastaları ziyaret eden Vali Can Direkçi, Diailiz servisinede girerek, burada yatan hastalarla ve hasta yakınları ile bir süre sohbet etti. Vali Direkçi, diailize giren hastalara herhangi bir sorunlarının olup olmadığını sorarken, hastalar ise hem hastanede bulunan personel hemde, verilen hizmetten mennun olduklarını dile getirdiler.

TOST MAKİNESİNİ BEĞENMEDİ Hastanenin kantin bölümünüde gezen Direkçi, burada tost makinesini beğenmedi. İşletmeciye dost makinesinin değiştirmesini söyleyen Vali Direkçi, açıkta duran piknik tüpünün tehlikeli uyarısında bulunarak, dolapta bulunan ürünlerin son kullanma tarihlerini inceledi. Yaklaşık bir saat Karabük Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Vali Can Direkçi, Devlet Hastanesi Başhekimi Nurullah Soyhan'ın makamında hastahane ile ilgili basın mensuplarına değerlendirmede bulundu. Vali Direkçi, "Uzun bir süredir yeniden yapılanan hastanemizin altyapısı mevcut imkanlarını zorlayarak teknolojiyi en üst düzeyde kullanarak vatandaşlarımızın arzu ettiği konuma getirme çalışmaları vardı. Hep beraber gördük gerçekten çok güzel bir donanıma sahip olmuş hastanemiz. Özellikle teşhis konusunda Karabük Devlet Hastanesi'ndeki mevcut ekipman bir çok üniversite hastanesi ile boy ölçüşecek hale gelmiş. Bu durum son derece sevindiciri bir durum. Bunlar yapılırken özellikle yatan hastalarımız içinde mevcut konumunu iyileştirme ile ilgili güzel düzenlemeler gerçekleştirilmiş. Belki hasta yatak kapasitesi biraz düşürüldü ama bunu yapmakta gerekiyordu. Hastanalerimizde en az üç yatak, hatta en az iki yatak ama imkanlar buna el vermiyor en fazla üç yatak olsun istiyoruz. Şu anda 302 yataktan 270'e kadar yatak sayısı inmiş vaziyette. Önümüzdeki günlerde dört ve beş yataklı olan odalarımızda onlarda üçer yatak haline getirilecek. Böylece hastalarımız çok daha konforlu, çok daha kendilerini iyi hissedebilecekleri bir ortamda kalmaları sağlanabilecek. Ameliyathanelerde, yoğun bakımda güzel düzenlemeler var. Yine hastanemizin özellikle randevu sistemi dijital ve teknolojik sistem kullanılmak sureti ile üst düzeye çekilmiş. Randevu sistemi cep telefonlarından dahi alma imkanı sağlanmış. Yani bürokratik formalitelere boğulmadan sıra alma sistemine geçilmiş. Hastaneni arşiv sistemide modern bir sisteme kavuşturulmuş. Tahlil sistemine kolaylık getirilirken, çok sihhi bir ortamda alınan kanın hızla ve suratle, beklemeden, kanın özelliğini kaybetmeden zamanında laboratuvara ulaştırma imkanı söz konusu. Dializ ünitesine de girdik, diailiz ünitesinde çok güzel bir hizmet veriliyor. Yaklaşık 80 hasta faydalanıyor. 23 tane aktif dializ cihazı var bunu 28'e de çıkarma imkanlarıda var. Diailizdeki hastarımızda gözlerinden ve yüzlerinden son derece hem personelden hemde mevcut olan cihaz yönünden memnun oldukları anlaşılıyor. Bu düzenlemeleri yapan başta Hastane Başhekimi Nurullah Soyhan ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

(YE-ET-Y) 09.05.2008 18:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title