Haberler

Vali Demir, Ulubey Kanyonu ve Blaundus Antik Kenti'ni Ziyaret Etti

Uşak Valisi Salim Demir, Ulubey Kanyonu ve Blaundus Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarını inceledi.

Uşak Valisi Salim Demir, Ulubey Kanyonu ve Blaundus Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarını inceledi.

Vali Demir, Ulubey Kaymakamı Ertuğrul Aslan ile Blaundus Antik Kenti'ni ziyaret ederek Uşak Arkeoloji Müzesi tarafından yürütülen kazı çalışmalarını inceledi.

Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürü Şerif Söyler'den çalışmalar hakkına bilgi alan Vali Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazı çalışmalarının eylül ayına kadar süreceğini söyledi.

Bilimsel danışmanlığını Uşak Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Dr. Birol Can'ın yaptığı kazı çalışmalarının Uşak'ta yapılan ilk antik kent kazısı olduğunu belirten Vali Demir, "Büyük İskender'in Anadolu seferinden sonra Makedonya'dan gelenler tarafından kurulan, daha sonra Bergama Krallığı, Roma İmparatorluğu'na bağlanan antik kent bir Roma şehri. Kazı heyeti şu an ana cadde üzerinde kazı yapıyor. Daha sonra tapınak, meclis binası, stadyum ve tiyatro gibi yapılar gün yüzüne çıkartılacak. Burası bir askeri garnizon olarak biliniyor. Kazı ekibinde 25 kişi var." dedi.

Daha sonra Kanyon bölgesine geçen Vali Demir burada muhtarla bir araya geldi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Demir, kanyonun Türkiye için büyük bir zenginlik olduğunu belirterek, "Kanyonumuz çok güzel bir doğal yapıya sahip. İçinden akan Banaz Çayı'ndan başlayıp Adıgüzel Barajı'na kadar giden dere yatağıyla da zenginleşmiş durumda. Bu zenginliği en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Bunun hem yerli turizm, hem de dış turizm için kullanılması gerekiyor. Bunun için burada cam teras gibi farklı etkinliklerin yapılması lazım. Buradaki doğal güzellikleri insanların yaya olarak da görebilmesi için yürüyüş yolları yapılması gerekiyor. Burada bir de kamp alanımız var. Kamp alanımızın açılışını da temmuz, ağustos ayları gibi yapacağız." diye konuştu.

Vali Demir, incelemelerin ardından ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ulubey Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title