Haberler

Vali Çınar Protokol ile Yemekte Vedalaştı

Son Valiler kararnamesi ile Merkez valiliğine atanan Ali Çınar, onuruna verilen veda yemeğinde Bartın protokolü ile bir araya geldi.

Son Valiler kararnamesi ile Merkez valiliğine atanan Ali Çınar, onuruna verilen veda yemeğinde Bartın protokolü ile bir araya geldi.

Yemekte konuşan Vali Ali Çınar ; Tüm iş ve hizmetlerimizi hak, hakkaniyet ve adalet prensiplerine uygun olarak yerine getirmeye, hiç kimseyi ötekileştirmeden herkese Devletimizin şefkatini ve hoşgörüsünü göstererek, kişilerin menfaatinden ziyade kamu yararını ön planda tutarak, israfı önleyerek ve verimliliği artırarak görev yapmaya azami gayret gösterdiğini ifade etti.

"HOŞ BİR SEDA BIRAKMAYI TEMENNİ EDİYORUM"

Bir yıllık dönemde yapılan yatırımları değerlendiren Çınar, "Bartın Valiliği görevimiz sırasında; kamu kurumlarımızın yönetici ve personeline, meslek odalarının yöneticilerine, sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarının yönetici ve temsilcilerine, basın mensuplarımıza, tüm vatandaşlarımıza, bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bartın Valiliğine atanan meslektaşım Sayın Vali Seyfettin Azizoğlu Bey'e ve bundan sonra Bartın halkına hizmet verecek herkese de başarılar diliyorum. Görev yaptığımız bu bir yıllık süre içerisinde Bartın'da hoş bir seda bırakmış olma temennisiyle, burada bulunan herkese ve Bartın halkına varsa hakkımı helal ediyor, sizlerden ve tüm halkımızdan haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. Sizlere ve Bartın halkımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir gelecek dileklerimle arz-ı veda ediyorum" dedi.

ALTIN, "VALİ ÇINAR TAM BİR DEVLET ADAMI"

Vali Yardımcısı Osman Altın ise açıklamasında: "Valimiz de bilgi ve tecrübeye dayalı enerjik yapısıyla Bartın için dikkatli ve özverili bir çalışma içerisinde olmuştur. Disiplinli bir devlet adamı olarak işini hep yakından takip etmiş, sorumluluk almaktan hiçbir zaman kaçınmamış, maiyetine hep güvenmiş ve onların da güvenini kazanmıştır. Bu manada "Devlet Adamlığı" tabiri kendisine yakışan, çalışkanlığı, dürüstlüğü, kamu malını ve parasını gözeten tutumu ile de bizlere örnek bir idareci olmuştur. Sayın Valimiz en zor kararları alırken bile metanetini korumuş, bu kararlarda hep kamunun ve vatandaşlarımızın menfaatlerini öncelemiştir. Hatır için iş yapmamış, televizyon ve gazetelerde haber olmak için özel çaba harcamamış, devlet parasının her kuruşunun yerinde harcanması hususunda amir ve memurları sürekli olarak uyarmıştır.

Vali Ali Çınar'ın eğitim konusuna büyük önem verdiğini belirten Altın: "Bu bir yıllık süre içinde eğitim-öğretim yapılan binaların fiziki şartlarının iyileştirilmesi noktasında önemli kazanımlar elde etmiştir. Abdipaşa, Kozcağız ve Kumluca beldelerimiz ile Amasra ve Ulus ilçelerimizde yeni okul binaları yapımını başlatmış, Bartın merkez de de ikisi devlet imkanları ile biri de Ticaret ve Sanayi Odasınca yapılmak üzere planlamaya almıştır. Bu okullarımızın yapımına da bu yıl içinde başlanacaktır. Böylece İlimizin okul ihtiyacı büyük oranda çözülmüş olacaktır. Vali Ali Çınar, ulufe dağıtan ihsanda bulunan devlet anlayışının çok uzağındadır. Kendisini Halkın üzerinde görmez tam aksine onların içinden biri olarak hakkı teslim eden hukuku uygulayan bir idarecidir. Yoksul ve kimsesizlerle, yaşlılarımızla, yurtlarımızda kalan çocuklarımız ile yetimlerle yakından alakadar olmuştur. Bizlere de sürekli bu hususları takip etmemiz, onların sorunlarıyla ilgilenmemiz konusunda emirleri ve nasihatleri olmuştur. Bartın Mahalli İdareler Birliğine İl Özel İdaresinin de üye olarak katılmasını sağlayarak, il çapında daha etkili hizmet üretilmesini teşvik etmiştir. Yapılan genel kurulda Birlik Başkanı olarak seçilmiş ve ilimizin en önemli sorunlarından olan katı atık düzenli depolama tesisi için proje çalışmalarını başlatmıştır" dedi.

Yemekte protokol ile vedalaşan Vali Ali Çınar yemek sonrasında gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Ali Çınar Pazartesi günü saat 10.30'da Valilik önünden törenle uğurlanacak. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bartın Valiliği Ali Çınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title