Haberler

Kayseri'den kısa kısa

Güncelleme:

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Kayseri Kalesi ve İç Kale Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Kayseri Kalesi ve İç Kale Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Çiçek, Büyükkılıç ile belediye tarafından restorasyonu yapılan Kayseri Kalesi'nde incelemelerde bulundu.

Kayseri Kalesi ve içerisinde yer alan İç Kale Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret eden Çiçek ve Büyükkılıç, Kayseri'nin binlerce yıllık tarihinden gelen eserleri inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Medeniyetler şehri Kayseri'yi her yönüyle turizm şehri yapmayı hedefledikleri belirten Büyükkılıç, "Tüm paydaşlarımızla Kayseri'yi her yönüyle turizm şehri yapmak öncelikli hedefimizdir. Bu kapsamda Kayseri'de bulunan müzelerimiz de geçmişten geleceğe bir köprü durumundadır. Binlerce yıllık tarihinden gelen eserlerin gelecek nesillere aktarıldığı müzelerimizi gezdik ve bilgi paylaşımında bulunduk." ifadelerini kullandı.

Havacılık ve Uzay Lisesi için çalışmalara başlandı

Melikgazi Belediyesi, Kayseri'de hem havacılık sektörünü canlandıracak hem de sektöre kalifiye eleman yetiştirecek Havacılık ve Uzay Lisesi için çalışmalara başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, okulda ulusal ve uluslararası havacılık standartlarını bilen, teorik, teknik ve uygulama bilgisine sahip öğrenciler yetiştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, merkezle ilgili şunları kaydetti:

"Erciyes Üniversitesinde daha önceden Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu olan okulumuz şimdi sivil havacılık ve uzay ile ilgili bir fakülteye dönüşmüştü. Burada dekanımız ve hocalarımızın da desteği ile Kayseri'ye Millet Bahçesi'nin yanında yeni bir Havacılık ve Uzay Lisesi kazandırıyoruz. Bu lise imalat ağırlıklı, gençlerimizin istihdamına yönelik güzel bir proje. Özellikle son yıllarda havacılık alanında İHA'lar ve SİHA'lar ile ilgili büyük gelişmeler oldu. Belediye olarak bu sene TEKNOFEST'e 1 milyon liranın üzerinde 33 projeye destek veriyoruz. Görüyoruz ki gerçekten gençler, üretim, havacılık konusunda farklı konularda çalışma yapabiliyorlar."

Kocasinan Belediyesi özel sporcular sosyalleşiyor

Kocasinan Belediyesi, özel çocukların sosyalleşmesi ve hayata daha fazla katılmalarını sağlamak amacıyla Spor Kulübü bünyesinde tüm branşlarda spor bölümleri açıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kocasinan Spor Kulübü branşlarında sporcu olmak isteyenlerin Barbaros Spor Kulübü binasına başvurmalarının yeterli olacağı belirtildi.

Özel çocukların başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, eğitimden sanata, spordan kültüre hayatın her alanında engelli vatandaşlara destek olduklarını ifade etti.

Başkan Çolakbayrakdar, "Her yaşta ve her branşta sporu yaygınlaştırmak için her türlü imkanımızı seferber ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bu noktada özel çocuklarımızı, Kocasinan Spor Kulübü'ne bekliyoruz. Hizmetlerimizle özel çocuklarımız, büyük bir başarı hikayesi yazıyor. Özel çocukların başaramayacağı hiçbir şey yok. Onların hayatını kolaylaştırmak için desteklerimizi artırarak devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title