Haberler

Vali Ceylan, "Tekirdağ, Okur Yazarlık Oranı Yüksek Üçüncü İl"

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ’da okur yazarların oranının yüzde 98 olduğunu ifade ederek Türkiye’de okuma yazma oranı en yüksek üçüncü şehir olduklarını söyledi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ'da okur yazarların oranının yüzde 98 olduğunu ifade ederek Türkiye'de okuma yazma oranı en yüksek üçüncü şehir olduklarını söyledi.

Vali Ceylan, Çerkezköy ilçesi Kızılpınar Mahallesi vatandaşları ile bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyen Vali Ceylan notlar aldı. Kızılpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen halk toplantısına Vali Ceylan'ın yanı sıra Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Kızılpınar Mahalle Muhtarı Ahmet Milli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, halk ile birebir muhatap olmaları gerektiğine vurgu yaptı. Ceylan, "Bizlerin asıl amacı ve gayesi huzurlu ve gerçek anlamda kamu hizmeti sağlamak. Kızılpınar Mahallemizdeki siz değerli vatandaşlarımızın görüşlerini almak için tüm kamu kurum müdürlerimiz ve jandarma komutanımızla buradayız" dedi.

"Tekli eğitime geçiyoruz"

Vali Ceylan, Tekirdağ'daki eğitim çalışmalarına dair de bilgiler vererek, "2019 yılı itibari ile inşallah tekli eğitim hedefimize geçmiş olacağız. Kızılpınar Mahallemizde de 'eğitim kampüsü' için 80 dönümlük bir alan eğitime tahsis edildi. Bunların yanı sıra okuma yazma seferberliğinde de ülke genelinde okuma yazma anlamında üçüncü bulunuyoruz. Biz yüzde 98'lik okuma yazma oranımızı yükseltip ülke genelinde birinci olmak istiyoruz" dedi.

"Uyuşturucu ile topyekun mücadele etmeliyiz"

Ceylan, son olarak konuşmasında tüm vatandaşları uyuşturucu ile mücadeleye davet etti. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Biliyorsunuz ki çağımızın en büyük belalarından biri uyuşturucu. Gençlerimizi bu illetten kurtarmak sadece güvenlik güçlerimiz ile olacak bir iş değil. Bu konuda hep beraber güvenlik güçlerimize destek çıkmalıyız" ifadelerine yer verdi.

Vali Mehmet Ceylan'ın konuşmasının ardından toplantıya katılan vatandaşlar tek tek şikayetlerini ve isteklerini sıraladı. Vatandaşların ortak şikayeti ise köstebek yuvası haline gelmiş Kızılpınar'ın yolları oldu. Vatandaşlar, belediyenin hizmetlerinden ve çocuk parklarının da temizlenmemesinden şikayetçi oldu. Özellikle topluma taşıma araçlarının hizmetinin yetersiz olduğundan da bahseden vatandaşlar Vali Mehmet Ceylan'dan destek istedi.

"Hastanede 23.30'a kadar hizmet veriliyor"

Bazı vatandaşlar ise Çerkezköy Devlet Hastanesinde hizmetin yetersiz olduğunu ileri sürdü. Bunun üzerine söz alan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, devlet hastanesinin 23.30'a kadar poliklinik hizmeti verdiğini ve geceleri sıra alma işleminin son bulduğunu kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kızılpınar Çerkezköy Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title