Haberler

Vali Celalettin Güvenç, Öğrenci Yurdunda İftar Yaptı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kentte yüksek öğretim öğrencilerinin kaldığı bir yurtta iftar yaptı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kentte yüksek öğretim öğrencilerinin kaldığı bir yurtta iftar yaptı.

Vali Güvenç, Şair Nabi Öğrenci Yurtlarınca, Beykapı Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'nda gerçekleştirilen iftar programına katıldı.

Bir süre yurtların kent sorumlusu Bekir Söylemez ile sohbet eden Vali Güvenç, söz konusu yurtların kentteki faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı.

Vali Güvenç, yurtların sorumlusu Bekir Söylemez ile yaklaşık 20 yıllık bir dostluğunun bulunduğunu belirterek, iftar programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yurt görevlilerine sağlık ve huzur içerisinde hizmet etmeleri temennisinde bulunan Vali Celalettin Güvenç, şunları kaydetti:

"İnsan oğluna kalacak en güzel şey, insanlığa ve geleceğe yaptığı yatırımdır. Gerçekten bu gibi ortamlarda çok duygulanıyorum. Allah'a şükürler olsun bugünleri gördük. Bunun mutluluğunu yaşıyorum. Bu müesseseleri bizim insanımız ayakta tutuyor. Devlet katkısı ile bunlar ayakta değil, ülkemizin her bir köşesinde hamiyetperver ve inançlı insanlarımız bu güzel eserleri yaşatıyor, çocuklarımızı okutuyorlar. Emek veren, hizmet eden herkese kazancından helal ekmeğinden eğitime ayıran tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum."

-"Hayırseverlerden yardım bekleniyor"

Şair Nabi Öğrenci Yurtları Şanlıurfa sorumlusu Bekir Söylemez de, Vali Güvenç'e iftar davetlerine katıldığı için teşekkür ederek, öğrenci yurtlarının kentteki çalışmalarına ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

Şanlıurfa'da 5'i faaliyette 5'i ise inşaat olmak üzere şuanda 10 öğrenci yurtlarının bulunduğunu belirten Söylemez, 3 adette henüz yurt yapılması düşünülen arsalarının bulunduğunu bildirdi.

Kentte çok sayıda öğrencinin yurtlarda kalmak için kendilerine müracaat ettiğini anlatan Söylemez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şanlıurfa'da bize müracaat eden talebelerin ancak yüzde 50'sini yurtlarımıza alabiliyoruz. Şunu hemşehrilerimizin bilmesini istiyorum; inançlı, vatanına milletine bağlı, büyüklerine saygılı kamil bir insan yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Bundan dolayı bu hususta hayırseverlerimizin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Yeni arsalarımızda imkanları olanlardan bina yaptırmalarını bekliyoruz veya ekonomik olarak da destek sağlayabilirler. Bu hizmetleri hep birlikte yürütmek istediğimizi bilmenizi istiyorum. Yatırımın en büyüğü, insanlığa yapılan yatırımdır. Çorak toprakların suya hasreti gibi bugün bu tür, nesle insanlarımız hasret kalmıştır.

Bu sebeple şuan devam etmekte olan Eyyubiye bölgesindeki inşaatımızı üstlenip devam ettiren ve şuanda Abdulvahap Şeker'e teşekkür ediyorum. Ayrıca yeni başlayacağımız bir inşaatın ciddi bir kısmını karşılayan Halil Barut kardeşimize ve ailesine teşekkür ediyorum. Benzer güzel örnekleri kentimizdeki diğer hayırseverlerimizden de bekliyorum. Bugün buraya gelen gelemeyen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah tekrar aynı sofrada bir kez daha buluşuruz."

İftar programına, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya ile kentteki çok sayıda iş adamı ve sanayici de katıldı.

Muhabir: Rauf Maltaş

Yayıncı: Mehmet Öztaş - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title