Haberler

Vali Canalp: "Yapacağımız Festivallerle Edirnelilerin Hayatını Renklendirmeye Devam Edeceğiz"

Güncelleme:

Edirne Valiliği son günlerde düzenlenen ve önümüzdeki aylarda düzenlenecek etkinliklerle Edirne'yi festivaller kenti yapmaya hazırlanıyor.

Edirne Valiliği son günlerde düzenlenen ve önümüzdeki aylarda düzenlenecek etkinliklerle Edirne'yi festivaller kenti yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz ay düzenlenen Kabak Festivalinin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Karaağaç mahallesinde bulunan tarihi tren garında, Kahve ve Çikolata Festivali düzenledi.

Sonbahar konsepti fotoğraf atölyeleri, kahve demleme atölyeleri, konserler ve çocuklara yönelik çikolata kaplı cake pops atölyelerinin yer aldığı festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ile kurulan kahve çikolata stantlarını gezdi, ürünlerin tadına baktı.

Vali Canalp, festivalde yaptığı açıklamada Balkan ülkelerinde kahvenin çok sevildiğini belirterek "Edirne, Balkanlara yönelik turizmden de ticaretten de çok önemli gelir elde ediyor. Dolayısıyla bu yönünü de tanıtmak suretiyle Edirne'nin cazibesini artırma imkanımız olacak. Malumunuz kış yaklaşıyor insanların kendilerini evde zaman geçirmek zorunda hissettikleri bir dönemde düzenlenen festivallerle ve her hafta sonu farklı bir aktiviteyle hayatlara bir renk katmayı amaçlıyoruz. Bundan sonraki festivalimizin adı 'Peynir Festivali' olacak. Ama arkasından Edirne'nin en meşhurları olan 3 ürün; süpürgenin, mis sabununun ve tarhananın da etkinliklerini yapmak suretiyle bütün Edirnelilerimizin hayatını yeniden renklendirmeye ve Türkiye'nin her tarafından insanlarımızı Edirne'ye davet etmeye devam edeceğiz. Zaman Edirne'de eğlenme zamanı ve bunun sonbaharı, ilkbaharı yazı değil kışı dahil güzel. Edirne'de her mevsim güzel, kış da çok güzel. Kışın tadını çıkarmaya devam edeceğiz Edirne'de" dedi.

Festival alanında açılan stantları tek tek dolaşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, ürünlerin tadına bakarak vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festival yarın sona erecek.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Edirne Valiliği Ekrem Canalp Edirne Toplum Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title