Haberler

Vali Can Direkçi'den Paralarını Alamayan İşçilerle İlgili Açıklama

Karabük Valisi Can Direkçi, Polis Meslek Yüksek Okulu İnşaatında Çalışan ve Paralarını Alamadıklarını Söyleyen İşçilerin Eylemiyle İlgili Bir Açıklama Yaptı.

Karabük Valisi Can Direkçi, Polis Meslek Yüksek Okulu inşaatında çalışan ve paralarını alamadıklarını söyleyen işçilerin eylemiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Valilik makamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Direkçi, daha önce de böyle sorunlar yaşandığını belirterek, müteahhit ile görüştüklerini ve şehrin bu tür bir davranışı hak etmediğini ilettiklerini söyledi.

Direkçi, müteahhit ile yaptığı görüşmede kendisini ve işlerini toparlamasını ve eğer üstesinden gelemeyecekse bunu açıkça ifade etmesini istediklerini söyledi. 17 Ağustos'ta bu tür sorunları halledeceğini söylediğini anlatan Vali Direkçi, şöyle konuştu: "Aradan geçen zamanda hala işe başlanmamış ve orada çalışan arkadaşların sorunları çözülmemiş. Hukuki olarak okul inşaatının bu müteahhit tarafından sürdürülüp sürdürülmeyeceğini inceledik. Şartlar elverirse bu sözleşmeyi iptal edip başka bir müteahhit

aracılığıyla bu işin devamını sağlayacağız."

Polis Meslek Yüksek Okulu'nun Karabük için çok önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Direkçi, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz bu okulun ekonomik anlamda Karabük'e çok önemli katkı sağlayacağını biliyoruz. Ödenek konusunda bir sorun yok. Bu senenin ödenekleri Karabük'e intikal etmiştir. Bu sene yapılan imalat kadar da müteahhide gerekli ödeme yapılmıştır. Fakat müteahhidin başka yerlerde de işi var. Bu işler nedeniyle çıkmaza girmiş. Geçtiğimiz dönemlerde yine böyle bir sorun yaşandı. Orada çalışan

işçilerin bir iş akdi var. Bu nedenle haklarını ilgili mercilerde arayacaklar."

(YE-AK-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title