Haberler

Vali Bilmez Çatak ilçesinde incelemelerde bulundu

Güncelleme:

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Çatak ilçesinde incelemede bulundu.

Bilmez, ilçeye 25 kilometre uzaktaki Bilgi Mahallesi'ni ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Buradan Bilgi İlkokulu'na geçerek öğretmenlerle bir araya gelen Bilmez, çalışmalar hakkında bilgi aldı, yüz yüze eğitim alan öğrencilerle sohbet etti.

Daha sonra ilçede inşaatı devam eden atık su arıtma tesisini inceleyen Bilmez, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan'dan bilgi aldı.

Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yıllardır süren çevresel sorunların yapılan atık su arıtma tesisiyle ortadan kalkacağını söyledi.

Atık su arıtma tesisi inşaatının yüzde 85'lik bölümünün bittiğini belirten Bilmez, şunları kaydetti:

"Bu tesis tamamlandığında kırmızı benekli alabalıkların yaşadığı Çatak Deresi'ni kirlilikten kurtaracağız. Bu balıkların doğallığını korumuş olacağız. Van ve diğer illerimizdeki arıtma tesisi inşaat çalışmaları devam ediyor. Bir yıl için de bu tesisler hizmete girecek. Tüm ilçelerdeki katı atıklar aktarma istasyonları vasıtasıyla kent merkezindeki Katı Atık Entegre Tesisi'ne getiriliyor. Bu çöplerden enerji elde ediyoruz. Çatak ilçemizdeki çöpler önceden vahşi depolama sistemiyle dere yatağında biriktiriliyordu. Buradaki çöp yığınlarını ortadan kaldırdık."

Çatak Belediyesi Konferans Salonu'nda mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Bilmez, dile getirilen talep, öneri ve sıkıntıları dinledi.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesinden ilgili daire başkanları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Emin Bilmez Çatak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title