Haberler

Vali Bilici’nin Turizm Haftası Mesajı

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Turizm Haftası Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınlayarak, Bilgi ve İletişim Çağının Yaşandığı, Kültürler Arası Etkileşimin Arttığı ve Kültürel İlişkilerin Ön Plana Çıktığı Günümüzde Turizm, Farklı Kültürlerin Farklı Topraklarda Bir Araya Gelmesini Sağlayan Bir Etkinlik Alanı Olarak Önem Kazandığını Belirtti.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, Bilgi ve iletişim çağının yaşandığı, kültürler arası etkileşimin arttığı ve kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı günümüzde turizm, farklı kültürlerin farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı olarak önem kazandığını belirtti.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Turizm, ekonomik gelişmenin de ana unsurlarından biridir. Dünya turizm gelirlerinden daha fazla pay alabilmek için tüm ülkelerin içinde bulunduğu yarışma ortamı, ülkeleri, turizmi daha çekici kılacak yeni arayışlara yöneltmektedir. Binlerce yıllık tarihsel ve kültürel zenginlik ile doğal güzelliklere sahip olan ülkemiz ve şehrimiz, doğal, tarihsel ve kültürel zenginlikleri, kış turizminin seçenekli tatil olanakları, konuksever insanları, kaliteli hizmet anlayışı ve konaklama tesisleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahiptir.

Geçmişten günümüze ulaşan zenginlikleri ve güzellikleriyle bir açık hava müzesi görünümündeki bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeli, dünya turizm gelirlerinden hak ettiğimiz payı alabilmemiz için her türlü gayreti göstermeliyiz. İnsana ve çevreye duyarlı turizm politikalarının sürekli kılınması, kalkınma çabalarının, doğal, kültürel ve tarihsel zenginliklerimiz korunarak sürdürülmesi, eksiklerimizin giderilmesi, turizm etkinliklerinin çeşitlendirilerek tüm seneye yayılması, turizm alanındaki hedeflerimize daha kısa sürede ulaşılmamıza yardımcı olacaktır. Turizm Haftasında vatandaşlarımızı imkanları ölçüsünde turizm etkinliklerine katılmaya, Ülkemizin ve şehrimizin her köşesini görmeye ve tanımaya çağırıyor, başta turizm alanında hizmet verenler olmak üzere tüm vatandaşlarımın bu gününü kutluyorum” dedi.

(SE-SE-Y) 14.04.2008 16:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title