Haberler

Vali Bilici, Yeşilhisar ve Yahyalı İlçelerini Ziyaret Etti

İlçe Ziyaretlerine Devam Eden Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Beraberindeki Heyet, Kayseri'nin Yeşilhisar ve Yahyalı İlçelerinin Sıkıntılarını Yerinde Görmek ve Çözüm Önerileri Üretmek Amacıyla Bir Ziyaret Gerçekleştirdi.

İlçe ziyaretlerine devam eden Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve beraberindeki heyet, Kayseri'nin Yeşilhisar ve Yahyalı ilçelerinin sıkıntılarını yerinde görmek ve çözüm önerileri üretmek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

İlçe ziyaretlerine Vali Mevlüt Bilici, Jandarma Alay Komutanı Mustafa Ongun Yalçın, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Sıtkı Kahraman, İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara ve Devlet Su İşleri Bölge Müdür Yardımcısı Muammer Keleş katıldı. İlk ziyaretini Yeşilhisar ilçesine gerçekleştiren Vali Bilici ve beraberindeki heyet Yeşilhisar Hükümet Konağında Kaymakam Cevdet Ertürk, Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Kaymakam Ertürk Vali Biliciye sunduğu brifingde şu ifadelere yer verdi:

"Adrese dayalı nüfus sayımında ilçemizin 17 bin 658 nüfusu var. Göç veren ilçelerden bir tanesiyiz. Genel olarak asayiş yönünden huzurlu bir ilçeyiz. Geçim kaynağımız tarım, hayvancılık ve bu konuda önemli projelerimiz var. Özellikle son yıllarda kayısı yetiştiriciliği konusunda çalışma yapıyoruz ve ilçemize ciddi olarak bir ekonomik katkı sağlayacağız. Turizm açısından şifalı içmelerimizin sağlık turizmine açılmasını istiyoruz" dedi.

İlçenin sorunlarına da değinen Ertürk, kız yurdu konusunda sıkıntıları olduğunu köylerdeki öğrencilerin 8. sınıftan sonra okula devam edemediklerini belirtirken, öğretmenlerin daha iyi ortamda kalmaları için yeni bir binanın hizmete girmesini talep etti.

Daha sonra Yeşilhisar Belediyesine geçen Vali bilici ve beraberindeki heyet belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz'den de kısa bir açıklama aldı. Vali Bilici burada yaptığı açıklamada, Kapodakya'nın kapısının burası olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgularken önce kendi envanterlerimizi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz dedi.

Vatandaşlar ile selamlaşıp sohbet eden Vali Bilici, İhsan Kocaman isimli vatandaşın okuduğu 'Yeşilhisar' şiirini de dinledi. Vali Bilici daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünde İlçenin önemli noktalarının 24 saat izlendiği MOBESE kamera sistemi hakkında bilgiler aldı ve ziyaretçi defterine kısa bir not yazıp imza attı.

Yeşilhisar ilçesinin incelemelerinin ardından Vali Bilici ve beraberindeki heyet halı ve elmasıyla ünlü Yahyalı İlçesine ziyarette bulundu. Yahyalı Hükümet Konağı önünde daire müdürleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Bilici kendisini karşılamaya gelen 78 yaşındaki Kore Gazisi Mustafa Farsak kendisinden evinin çatısının kötü durumda olduğunu ve yapılmasını istedi. Vali Bilici Kaymakam İdris Akbıyık ile görüşüp Kore Gazisi Mustafa Farsak'a evinin çatısı en kısa zamanda yapılacağını söylerken, daha sonra Kaymakam İdris Akbıyık ve Belediye Başkanı Yakup Tezcan ile bir araya geldi.

Yahyalı tarihi hakkında kısa bir bilgi veren Kaymakam İdris Akbıyık, hazırladığı brifinginde şu konulara yer verdi:

"İlçenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Halıcılık sektörü ekonomik getirisinin az olması nedeni ile bırakılıyor. En önemi geçim kaynağımız elmacılık, bu konuda da bazı sıkıntılarımız var. Elma paketleme ve kalibrasyon sistemine ihtiyacımız var. Bu sayede elmalarımız ihracat konusunda herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmayacaktır. Turizm açısından ise Kapuzbaşı şelalelerine bambu evleri yapılarak daha fazla turist çekilebilir" dedi.

İlçenin sorunlarına da değinen Akbıyık, ilçede Fakülte ve Yüksek okul olmadığını, 300 kadar özürlü vatandaşlarının olduğunu ve bunun içinde bir rehabilitasyon merkezinin açılmasını istedi.

Vali Bilici, daha sonra vatandaşlar ile sohbet edip selamlaştıktan sonra Belediye Başkanı Yakup Tezcan'a ziyarette bulundu ve ilçenin sorunları hakkında bilgiler aldı.

(İA-SE-Y) 12.03.2008 19:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title